İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul AFAD'da deprem hazırlık toplantısına başkanlık ederken Elazığ Sivrice'de deprem oldu.

Bakan Soylu, şunları söyledi:

* Herhangi bir can kaybı sözkonusu değil. Yaralanmalar var.

* Elazığ Sivrice merkezde 4- 5 yıkık bina var ama herhangi bir can kaybı şuana kadar bize iletilmiş değil 2 tane yaralanma var.

* Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi şuana kadar.

* Merkezden de herhangi bir can kaybı şuan için söz konusu değil.

* Malatya Pötürge merkezde birkaç binanın yıkıldığı veya ağır hasar aldığı konusunda bilgiler var.

Soylu, gelişmeleri İstanbul AFAD binasında takip ediyor.

Deprem sonrası açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok" ifadelerini kullandı.

AFAD TEYAKKUZDA

AFAD, deprem sonrası tüm personel ve il AFAD müdürlüklerinin teyakkuza geçirildiğini açıkladı.

Türk Kızılay da Twitter hesabından "Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir" paylaşımı yaptı.

[old_news_related_template title="Son dakika deprem: Elazığ'da 6,8 ve 5,4 büyüklüğünde depremler!" desc="Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.55'te yerin 6.75 kilometre derinliğinde 6,8 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Malatya, Tunceli ve birçok ilde de hissedildi. AFAD, Sivrice'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliğinin 7.03 kilometre olduğu açıklandı. Elazığ'ın Baskil ilçesinde saat 21.17'de yerin 10.62 kilometre derinliğinde 5.1 büyüklüğünde deprem daha oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-elazigda-68-buyuklugunde-deprem-5586711/"]