Suriyeli göçmen ve sığınmacıların batı sınırlarına yönelmesine ilişkin soruya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy cevap verdi.

Aksoy'un açıklaması şu şekilde:

* İdlip’te yaşanan ve yüzbinlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmeler, ülkemiz üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırmıştır.

* Bu gelişmeler, halkımız ve dünya kamuoyu tarafından takip edilmektedir, ülkemizdeki sığınmacılar ve göçmenleri de derinden etkilemektedir.

* Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır.

* Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir. Dünyada en fazla mülteciye evsahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur.

[old_news_related_template title="Yunanistan sınırını otobüsle kapattı" desc="Yunanistan Pazarkule sınır kapısından ülkelerine giriş yapmak isteyen bir grup göçmenin ülkeye girişine izin vermedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/pazarkule_16_9_1582884889.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yunanistan-sinirini-otobusle-kapatti-5651564/"]

[old_news_related_template title="Türkiye'nin mülteci hamlesinden sonra Yunanistan ve Bulgaristan'dan ilk tepki" desc="Türkiye'nin mülteciler ile ilgili kararı sonrasında sınırlara akın eden mülteciler Yunanistan'ı harekete geçirdi... Yunan hükümeti kaynakları Yunanistan'ın deniz ve kara sınırlarındaki önlemlerin sıkılaştırıldığını duyurdu. Öte yandan Bulgaristan da konuyla ilgili açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/midliil-reuters1_16_9_1582883106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-turkiyenin-multeci-hamlesinden-sonra-yunanistandan-ilk-tepki-5651437/"]

[old_news_related_template title="Haber duyuldu akın akın sınıra gidiyorlar" desc="Türkiye’nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama yönünde karar aldığı haberlerinin hemen ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki mülteciler gece saatlerinden itibaren sınır kapılarına ve kaçak geçiş noktalarına akın etti. İstanbul'da yaşayan mülteciler sabahın erken saatlerinden itibaren taksi ve minibüslerle sınır bölgelerine hareket etmeye başladı. DHA mikrofonuna konuşan bir mülteci 'bayram kutlamasında gibi' yorumunda bulunarak kararı alan Türkiye'ye teşekkür etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/28/iecrop/edirne-sinir-foto-iha_16_9_1582870209.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/gocmenler-otobuslerle-goc-idaresinden-ayrildi-5650933/"]