Kulp ilçesi Güleç Mahallesi kırsalında sabah saatlerinde ormana giden işçileri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK´lı teröristler, tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Güvenlik güçleri, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

[caption id="attachment_5733517" align="alignnone" width="660"] (FOTO: İHA)[/caption]

VALİLİK: 5 SİVİL ŞEHİT OLDU

Diyarbakır Valiliği, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Saldırıda 5 sivilin şehit olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

* Kulp İlçesi Güleç Mahallesi kırsalında 8 Nisan Çarşamba günü saat 06.30 sıralarında, orman kesimine giden sivil vatandaşlarımızın bulunduğu aracın geçişi esnasında, PKK terör örgütü üyelerince el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırı sonucunda 5 sivil vatandaşımız şehit olmuştur.

* Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından operasyonlara başlanılmıştır.

* Menfur saldırı olayında şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

[caption id="attachment_5733828" align="alignnone" width="660"] (FOTO: İHA)[/caption]

12 EYLÜL'DE DE SALDIRI OLMUŞTU

12 Eylül 2019'da da Kulp ilçesinde, odun toplayan köylüleri taşıyan kamyonetin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, saldırıda 7 kişi şehit olmuştu.