Elazığ Sivrice'de dün 20.55'de Richter ölçeğine göre 6,8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 6.75 kilometre derinlikte gerçekleşen Sivrice'deki depremin büyüklüğünü 6,6 olarak güncelledi.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Sivrice'nin hemen ardından saat 22.03'da ise Malatya Pütürge merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. 6,8'lik depremin ardından bölgede büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 11 artçı sarsıntı meydana geldi. Toplam artçı deprem sayısı ise 257'ye yükseldi.

[caption id="attachment_5587305" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA/ Elazığ merkez Sürsürlü Mahallesi'nde yıkılan bir binanın enkazında çalışmalar sürüyor.[/caption]

TÜM TÜRKİYE TEYAKKUZA GEÇTİ

Elazığ'da beş, Malatya'da 25 binanın yıkıldığı, enkaz altında 38 kişinin bulunduğu açıklandı. Deprem sonrası tüm Türkiye teyakkuza geçti. İstanbul, Ankara, Bursa başta olmak üzere çeşitli illerden bölgeye arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Çalışmalarda 1162 arama-kurtarma personeli 233 araçla görev yapıyor. 15 arama-kurtarma köpeği de mucize arayışında ekiplere yardımcı oluyor.

MUCİZE HABERLERİ PEŞ PEŞE

Malatya'da enkaz altında kalan bulunmadığı öğrenilirken, Elazığ'da depremin ardından 39 kişinin göçük altından çıkarıldığı açıklandı. Yetkililer enkazlardan zaman zaman sesler geldiğini açıklarken, halen 22 kişinin enkaz altında olduğu belirtildi.

Depremin ardından Elazığ'da enkaz atlından Meriç Dişli, Pınar Dişli, Gülsüm İnce, Hatun Yamış, Maviye Buğdaylı ve Radia Göğdemir enkaz altından çıkarıldı. 12 yaşındaki Meriç Dişli, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

[caption id="attachment_5587299" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA/ Elazığ Sivrice merkezli depremden beş saat sonra Sürsürü Mahallesi'nde enkaz altından 12 yaşındaki bir erkek çocuğu çıkarıldı.[/caption]

YARALI SAYISI 1015

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Elazığ'da 18, Malatya'da dört toplam 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastaneye başvuranların sayısını ise 1030 olarak açıkladı.

KANDİLLİ: BİR HAFTA SÜREBİLİR

Depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, şunları söyledi:

"Önümüzdeki bir hafta süreyle bu artçı sarsıntıların devam etmesini beklemek yanlış olmayacaktır. Artçı sarsıntılardan kaydettiğimiz en büyüğü 4.8 şiddetinde. Özellikle hasarlı binalara girilmemesini istiyoruz."

[caption id="attachment_5587300" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA/ İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Malatya'nın Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu.[/caption]

BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

Elazığ Sivrice'deki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye intikal etti.

Sağlık Bakanı Koca, depremden etkilenen yakınlarının hangi hastanede tedavi gördüğünü öğrenmek isteyenlerin 184 arayarak gerekli bilgiyi alabileceklerini açıkladı.

[caption id="attachment_5587307" align="alignnone" width="1200"] FOTO: DHA/ Malatya'nın Doğanyol ilçesinde birçok bina hasar gördü.[/caption]

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan depremin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "gerekli tüm tedbirlerin alındığını" belirtti. Erdoğan, "Başta AFAD, Kızılay ve Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.