Görüşmede Libya ve Suriye konularının ele alındığı ifade edilirken Erdoğan görüşme ile ilgili TRT'de yapılan programda şunları söyledi:

*Her şeyi serbest bıraktık diye bu iş bitti anlamına gelmez. Bugünün rakamlarını da buraya gelirken aldım. Baktığımız zaman vaka düştü. Vefat 18'e kadar inmişti.

*Bu defa 19, fena sayılmaz. Yoğun bakın 625, biz bu rakamı görmek istemiyoruz. Entübe hasta sayısının da aşağı düşmesini istiyoruz. İyileşen hasta sayısı güzel. Test sayılarımız iyi durumda. Gelişmeler bu noktada fena değil. Dünyada 11. sıradayız. Fena değiliz. Hatta Trump'a bu rakamları verince "ooo" dedi.

*Bu akşamki görüşmemiz bölgedeki gelişmelerle bağlantılar olarak bir özellik arz ediyor. Birinci derecede tabi Libya konusu önem arz ediyordu. Tabi onlarda Libya'daki gelişmeleri merak ediyorlar. Biz de gelişmeleri, başarılı durumda olduğumuzu tespit etti, teyit etti. Ve dedi ki "Bu son durum nedir" Biz de tabi tüm gelişmeleri anlattık.

*Son durumda Türkiye, BM'nin tanımış olduğu Sarrac'ın destekçisi. Karşıda da darbeci Hafter var. Biz Hafter ve yanında kim duruyorsa dursun karşılarında duruyoruz. Şu ana kadar da birçok yer alındı. Hayati yerlerde de ilerliyor.

*Tarhuna bölgesi önemliydi. Fatiye havalimanı çok çok önemliydi ve alındı. Adeta Tunus'ua dayanan Kuzey'deki koridor tamamen Sarrac'ın kontrolü altına girmiş oldu. Tabi bu durum Hafter'i çılgına döndürdü. Onlar kaçıyor Sarrac ve ekipleri kovalıyor.

Hedef Sirte'nin çevresini alarak Sirte'yi kontrol etmek. Hafter'in bütün gücü Rusya'dan geliyor.

*Bu akşam yaptığımız görüşmeden sonra ABD Türkiye arasında süreçle ilgili yeni bir dönem başlayabilir. Ve yaptığımız görüşmede bazı mutabakatlarımız oldu. Belki böyle bir adım olabilir.

*Sayın Putin ile de görüşmem gerekecek. Kahire zirvesine Rusya'nın farklı bir şekilde katılması. Hepsinden öte Rusya'nın burada yer alıyor olması hepsinden ötesindeydi çünkü "burada benim askerim yok" açıklamasıydı. Böyle bir durum söz konusu. Kendileri ile bunları konuşmak istiyorum. Konuştuktan sonra bunların planlamasını yaparız diye bir düşüncem var.

Hafter her an sürecin dışına atılabilir. Gelişmeler onu gösteriyor.

TRUMP GÖRÜŞMESİ

Bizim onlara aktardığımız bilgileri arkadaşlarına aktaracağını ve tekrardan görüşme yapabileceğimizi konuştuk. ANTİFA konusunda bilgisi var. Orada FETÖ'nun mensubu olan bazı isimleri kendilerine aktardık. Bunlarla birlikte "Gönderdiğiniz bilgileri alacağım ve gerekli çalışmaları yapacağım" dedi.