Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede rejimin İdlib’de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulamış; İdlib'de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtmiştir.

* İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alınmıştır.

Erdoğan, Türkiye'nin İdlib'e yönelik tavrının bu görüşmenin ardından netleşeceğini belirtmişti. Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "Rejim İdlib’te bu zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil" demişti.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından Kremlin'in görüşmeye dair açıklamasını paylaştı.

Büyükelçiliğin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

* Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü.

* Vladimir Putin, aşırılıkçı grupların devam eden agresif eylemlerinden duyulan ciddi endişeleri dile getirdi.

* Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne koşulsuz saygı duyulması gerektiği vurgulandı.

* Türkiye ve Rusya liderleri, İdlib’deki gerilimin azaltılması, ateşkesin sağlanması ve terör tehdidinin yok edilmesi için bakanlıklar arası ikili görüşmeleri yoğunlaştırma kararı aldı.

* Liderler ayrıca savunma bakanlıkları arasındaki temasların yoğun biçimde devam edeceğini de teyit etti. DHA





[old_news_related_template title="Erdoğan'dan İdlib açıklaması" desc="İdlib meselesi nedeniyle Türkiye ile Rusya arasında ciddi kriz yaşanırken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan çok önemli bir açıklama geldi. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, bugün saat 18.00'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu. Erdoğan Türkiye'nin İdlib'e yönelik tavrının bu görüşmenin ardından netleşeceğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/21/iecrop/erdogan-24-2_16_9_1526043354_16_9_1582287942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogandan-idlib-aciklamasi-5638892/"]