Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'nde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 17.30'da Ankara'dan İstanbul'a geldi. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan Ayasofya Camii'ne geçti. Arka kapıdan giriş yapan Erdoğan son hazırlıkları inceledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın içeride olduğu sıralarda ses sistemi de denendi.

Ön kapıdan çıkış yapan Erdoğan, caminin ön kapısına asılan "Ayasofya Kebir Cami-i Şerifi" yazılı tabelanın açılışını yaptı. Tabelanın Türkçe ve İngilizce olduğu görülürken Erdoğan burada fotoğraf da çektirdi. Erdoğan Ayasofya Camii'nde 1 saati aşkın süre incelemelerde bulunduktan sonra camiden ayrıldı.

Ziyaret sırasında Erdoğan'a Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.

BAHÇELİ DE AYASOFYA'DA




Erdoğan'ın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ayasofya'ya gelerek incelemelerde bulundu.

YARIN CUMA NAMAZI KILINACAK

Danıştay kararıyla müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’da yarın cuma namazı kılınacak.

Sabah saat 10.00’da sala ve tekbirlerle başlayacak programda, Kur'an-ı Kerim tilavetleri yapılacak. Türkiye'nin seçkin hafızları, ilk olarak birinci cüzü okuyacak, ardından Kehf, Meryem, Yasin, Fetih, İhlas, Felak ve Nas surelerini tilavet edecek.

Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, okunan hatimlerin ve surelerin duasını yapacak.

[old_news_related_template title="24 Temmuz Cuma Hutbesi yayınlandı! Ayasofya Fethin Nişanesi, Fatih'in Emaneti..." desc="Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 24 Temmuz 2020 tarihli Cuma Hutbesini yayınladı. Cuma hutbesinin bu haftaki konusu ise Ayasofya oldu. Cuma günü kılınacak namazla 86 yıl sonra yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya ile ilgili Cuma Hutbesi'nin tam metnini haberimizde sizlere aktarıyoruz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/23/iecrop/cumahutbesi-ayasofya1_16_9_1595516157.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/24-temmuz-cuma-hutbesi-yayinlandi-ayasofya-fethin-nisanesi-fatihin-emaneti-5948738/"]