Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Çatalca kesiminin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesine değindi. Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

*Türkiye'yi, ulaşım, sanayi, üretim, ticaret, sağlık, eğitimle beraber, kültür alanında da hak ettiği seviyeye ulaştırana kadar durmayacağız.

*Hiç şüphesiz bunların başında yüz yılın projesi olarak nitelendirilen, bu kardeşinizin çılgın proje dediğimiz Kanal İstanbul projesi de en yakın zamanda ihaleye çıkıyor.

*2011 yılında ilk kez milletimizle paylaştığımız bu projeyle ilgili olarak jeolojik, jeoteknik, hidrolojik araştırmalar, dalga ve deprem analizleri dahil her türlü etüt çalışmasını yaptırdık.

"ÇARPAN ETKİSİ YAPACAKTIR"

*Bugüne kadar 11 farklı üniversiteden ve çeşitli kamu kurumlarından 200'ün üzerinde bilim insanı bu projeyi inceledi. Bakanlıklarımız süreci yakından takip ediyor.

*Kanal İstanbul ufku dar, vizyonu dar, ön yargılarının esiri olmuş kimi çevrelerin insafına terk edilmeyecek kadar mühim bir projedir. Bu proje Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır.

*İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanına değil, milletimizin ne dediğine neyi istediğine bakıyoruz.

"ŞEHRİN MARKA DEĞERİ ARTACAK"

Tek dertlerinin ülkeye uzun yıllar hizmet üretecek eserler ortaya koymak olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bunun için birileri istemese de kamu, özel sektör, vatandaş iş birliğiyle boğazın yükünü hafifletecek, şehrimizin marka değerini artıracak Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız" dedi. DHA

[old_news_related_template title="Kanal İstanbul için ilk ihale yapılıyor! Tarih belli oldu..." desc="Merkezi hükümet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesi için ilk ihale tarihi belli oldu. Kanalın etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınması ve yeniden inşası için 26 Mart günü ihale düzenlenecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/02/iecrop/kanal-istanbul-kopruler_16_9_1583152854.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-kanal-istanbul-icin-ilk-ihale-yapiliyor-tarih-belli-oldu-5656363/"]