Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Rusya arasında İdlib konusunda dün varılan anlaşmayla hem masum sivillerin korunmasını sağladıklarını hem de bölgenin huzuru için hayatlarını ortaya koyan askerlerimizin güvenliğini temin ettiklerini belirtti.

Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dramına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’ın AB kurucu anlaşmasını ve Cenevre Sözleşmesi’ni dikkate almayacağını açıklamasının uluslararası hukukun ve AB kurucu anlaşmasındaki değerlerin açık ihlali olduğuna işaret etti.

Erdoğan, Türkiye-AB arasında göç konusundaki düzenlemelerin işlemediğini ve gözden geçirilmesi gerektiğini de ifade etti.

[old_news_related_template title="Erdoğan, cami içinde Rusya'yla yapılan ateşkesi anlattı" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı için geldiği Büyük Çamlıca Camii’nde vatandaşlara seslendiği konuşmada Rusya ile yapılan ateşkes hakkında konuşarak, “Temennimiz odur ki bu sürer ve böylece Müslümanın Müslümanla böyle bir savaşı yapması da bitmiş olur” dedi. Ayrıca Corona virüsü hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ara sarılmaları öpüşmeleri erteleyelim” diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/06/iecrop/erdogan-cuma-iha4_16_9_1583503938.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogan-cami-icinde-rusyayla-yapilan-ateskesi-anlatti-5665016/"]

[old_news_related_template title="İdlib Ateşkesi, Hatay’da olumlu karşılandı ama akıllarda soru işaretleri var" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’nin İdlib kentine ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaşmaya varması 2011’den bu yana devam eden savaştan sosyal ve ekonomik anlamda en çok etkilenen Hatay’da genel olarak olumlu karşılandı. Hataylılar arasında şimdi de “Suriye’de askerlerimiz neden şehit oldu?” sorusu soruluyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/06/iecrop/hatay-880-sozcu_16_9_1583505801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/idlib-ateskesi-hatayda-olumlu-karsilandi-ama-akillarda-soru-isaretleri-var-5665056/"]