Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Reuters'a konuşan Yunan yetkililer, Türk ve Yunan savaş gemilerinin kafa kafaya geldiğini açıklayarak, "Savaş gemileri minik bir çarpışma yaşadı. Bu bir kazaydı. Limnos gemisi hasar görmedi" ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıya da cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdi, sonra da onlar limanlarına çektiler. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecektir. Sayın Merkel ile bunları dün konuştuk. Kendisinin bizden ricası, bu işi yumuşatıp daha korumacı bir anlayış içinde süreci geliştirelim dediler. Mutabık kaldık. Aynı şeyi sayın Michel'le de görüştük. Merkel, Miçotakis'le de görüştü. Dilerim, Miçotakis'i de bize söylediği noktaya getirmiş olur.

ÖLÜSÜNÜ DE DİRİSİNİ DE BIRAKMAYIZ

* Bizim sismik araştırma yapan gemilerimiz, sondaj gemilerimiz bu bölgede dolaşıyor. Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıya da cevapsız bırakamayız. Dün böyle bir durum söz konusu oldu ve Kemal Reis gereken cevabı verdi, sonra da onlar limanlarına çektiler. Devam edecek olurlarsa cevabını misliyle alacaklar.

* Batı Trakya'da soydaşlarımızın kabristanını silahla taradılar. Biz soydaşlarımızın dirisini de ölüsünü de yalnız bırakmayız, gereğini de vakti saati geldiğinde yaparız.

[old_news_related_template title="Son dakika... Akdeniz'de gerilim: Türk ve Yunan gemileri arsında 'mini' olay" desc="Yunan Savunma Bakanlığı'ndan bazı kaynaklar, Çarşamba günü Yunan ve Türk savaş gemilerinin 'minik bir çarpışma' yaşadığını aktardı. Kaynaklar, bu minik çarpışmanın bir kaza olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/14/iecrop/orusreis-reuters_16_9_1597398038.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-akdenizde-gerilim-turk-ve-yunan-gemileri-arsinda-mini-olay-5987275/"]