18 ay önce işbaşına gelen yeni İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, her altı ayda bir İstanbullulara  hesap vermek için düzenlediği toplantılarının üçüncüsünü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'de düzenlenen bir müzayeden alınan 6 milyon 500 bir liraya alınan Fatih Sultan Mehmet tablosunun sahte olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı: Bellini atölyesine ait olan Fatih Sultan Mehmet Han tablosuyla ilgili 'sahte' diye bir soruşturma düzeni başlatılmış. Bizden cevaplar isteniyor. Bu kıskanılacak bir şey değil. Tabloyu bütün Türk halkına, bütün güzel insanlarımıza kazandırdık. Garip bir muameleye tabi tutuldu arkadaşlarımız, cevaplar veriliyor. Bu da trajikomik, fıkra gibi bir durum.

 

METRO ÇALIŞMALARINI SİYASİ HESAPLARLA ENGELLEMEYİN

27 Haziran 2019'da göreve gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Adil, Yeşil ve Yaratıcı İstanbul Yolunda 18 Ay" başlık toplantıda şu bilgileri verdi:

- 18 ay öncesine kadar yılda ortalama beş kilometre metro hattı yapılabiliyordu. Biz bunu dört katına, yani yılda 20 kilometre metro inşaatına çıkarmak için gereken her şeyi sağladık. Şimdi siyasi hesaplarla davranılmamasını, İstanbullunun metroya kavuşma sürecinin engellenmemesini bekliyoruz.

ORTAK AKILLA TASARLANIYOR

- Bir sabah kalktığınızda meydanların, yönetimin keyfine göre düzenlendiğini görebilirdiniz. Bugün İstanbul’un tüm büyük meydanları bilim insanlarının, ulusal ve uluslararası tasarımcıların, kentsel planlama uzmanlarının ve vatandaşın katılımıyla, ortak akılla tasarlanıyor.

- 18 ay önce İstanbul; otobüs ve metrolarda, şehir hatları gemilerinde, İSPARK’larda, hatta İBB üst yönetiminde kadın çalışanları ve kadın yöneticileri göremeyeceğiniz bir şehirdi. Çünkü kadınlara bu hak verilmiyordu. Bugün İstanbul, bütün bu alanlarda ve çok daha fazlasında kadınların liyakatla seçilip başarıyla çalıştığı bir kenttir.

- 18 ay önce İstanbul’da Büyükşehir Belediyesi’nin tek bir kreşi dahi yoktu. Bugün 15 kreşimiz faaliyette, 10 tanesi bitmek üzere, önümüzdeki yıl toplam 60 kreşi hizmete sunmuş olacağız.

TAKSİ SORUNUNDA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

- Taksi sorununu da çözeceğiz ama herkesin bildiği, gördüğü sebeplerle engellenmek isteniyoruz. Ne olursa olsun, o konuda da geri adım atmayacağız ve sorunu hep birlikte mutlaka çözeceğiz. UKOME’de genel anlamda kabul gören 750 minibüs ve 250 dolmuş olmak üzere 1000 aracın taksiye dönüşme talebi siyasi kavramlarla ve taksici lobisinin müdahaleleriyle reddedildi.

- 2000 öncesinde inşa edilmiş 790 bin binanın hasar tespit çalışmalarına başlamış, 20 bin binayı tamamlamış durumdayız. Depreme hazırlık için gerekli idari ve fiziki altyapıyı kurma açısından daha önce hiç olmadığı kadar yoğun çalışmalar yapıyoruz.


[old_news_related_template title="İmamoğlu duyurdu: Fatih Sultan Mehmet Han tablosu İstanbul'a geliyor" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) İngiltere'de bir müzayedede yaklaşık 6,5 milyon liraya satın aldığı Fatih Sultan Mehmet portresi İstanbul'a getiriliyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'Kültür Varlıkları Daire Başkanımız Mahir Polat ve beraberindeki heyet, İBB tarafından satın alınan tarihi tabloyu teslim almak üzere İngiltere’deler. İstanbul heyecanlı' mesajını paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/09/iecrop/ibb-sozcu-1_16_9_1596906635-1_16_9_1596966499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/imamoglu-duyurdu-fatih-sultan-mehmet-hanin-tablosu-istanbula-geliyor-5977914/"]