Giresun'da dün etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Sağanak nedeniyle Abdal Deresi ve Dereli ilçesindeki dereler taştı. Selin ağır hasara yol açtığı Dereli, nehre döndü; park halindeki araçlar, sel sularına kapılarak sürüklendi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Taşkında Giresun-Dereli-Sivas yolu ulaşıma kapandı, sel sularının çekilmesiyle ilçe merkezi de sürüklenen taş ve ağaç yığınlarıyla doldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun'da sel felaketinde 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kayıp kişiye ulaşma çalışmalarının da sürdüğünü belirtti.

ŞEHİT VE VEFAT SAYISI ARTTI

Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından bölgeden bir acı haber daha geldi.

Tirebolu-Doğankent yolunda içinde 5 jandarma personelinin bulunduğu aracın menfezin çökmesi sonucu dün dereye düştüğü bölgede sabahtan bu yana yapılan arama çalışmaları neticesinde 2. jandarma görevlisinin de cansız bedeni bulundu.

Olay yerinden 4 km ileride dere yatağında bulunan jandarma uzman çavuşun kimliği ile ilgili bilgi verilmezken, kayıp 11 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Giresun'un Tirebolu ilçesinde jandarma aracının sele kapılması sonucu kaybolan askerlerle ilgili bir acı haber daha geldi. İçişleri Bakanı Soylu, kaybolan askerlerden birinin daha naaşına ulaşıldığını açıkladı.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*Giresun'da AFAD, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, 112, DSİ, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay, AKUT ve İHH personelinden oluşan 988 kişilik ekip ve 288 araç ile aralıksız devam eden müdahale çalışmalarında şu ana kadar 157 vatandaşımız kurtarılmıştır.

*Sel ve heyelan nedeniyle 70 köy ve 8 mahallede elektrik kesilmiş olup, ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucu 49 köye ve 4 mahalleye elektrik verilmiştir. Kalan 21 köy ve 4 mahalle için çalışmalarımız devam etmektedir.

*Bölgeye 9 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderilmiş olup iyileştirme çalışmaları başlatılmıştır. Kayıp olan vatandaşlarımızı arama çalışmaları devam etmektedir.

CHP HEYETİ BÖLGEDE

CHP heyeti sel felaketinin yaşandığı Giresun Yağlıdere'de incelemelerde bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun Başkanlığındaki heyette; milletvekilleri Uğur Bayraktutan, Kadim Durmaz, Barış Karadeniz, Mustafa Adıgüzel, Kemal Zeybek ve Necati Tığlı yer aldı.



AKP'Lİ VEKİL AFET BÖLGESİNE GİDERKEN MAHSUR KALDI

Dereli’de meydana gelen sel felaketinin ardından olay yerine giderek vatandaşlara yardımcı olmak isteyen AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan aracıyla yola çıktı.



Kulakkaya istikametinden Dereli’ye gitmek isteyen Turan, yolun heyelan sonucu kapanmasının ardından aracından inerek yürümeye başladı.

Yaklaşık 4 saat boyunca 15 kilometre yürüyen Turan, geldiği güzergahta afete uğrayan vatandaşlara da yardımcı olarak incelemelerde bulunmak üzere Dereli’ye vardı.



İYİ PARTİ: ACİLEN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'den oluşan İYİ Parti heyeti Genel Başkan Meral Akşener'in talimatıyla Giresun'un selden etkilenen ilçesi Dereli'ye gitti. Naci Cinisli, "Sel felaket bölgelerinde tahminimizden çok daha feci bir manzara ile karşılaştık. Acilen afet bölgesi ilan edilmeli" dedi. (DHA/İHA)

[old_news_related_template title="Son dakika... Giresun'daki sel felaketiyle ilgili son durum!" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşam sel felaketinin yaşandığı Giresun'la ilgili son bilgileri paylaştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/soylu-iha1_12059977_16_9_1598193410.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-giresundaki-sel-felaketiyle-ilgili-son-durum-6002718/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Yağlıdere Belediye Başkanı İbaş: Giresun afet bölgesi ilan edilmeli" desc="Giresun'da dün akşam meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışıyor. Dereli'den sonra en çok hasarın meydana geldiği Yağlıdere ilçesinin Belediye Başkanı Yaşar İbaş, 'Bu felaketin altından belediye ve kaymakamlık imkanlarıyla kalkamayız. Burası bir an önce afet bölgesi ilan edilmeli' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/sozcu-giresin-sel-1_16_9_1598177861.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-yaglidere-belediye-baskani-ibas-giresun-afet-bolgesi-ilan-edilmeli-6002536/"]