İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşam sel felaketinin yaşandığı Giresun'da bir basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bölgede bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Beş vatandaşımız hayatını kaybetti. 153 kişi kurtarıldı, 11 vatandaşımız kayıp. 98 köy yolu kapalı, 38 yerleşim biriminde elektrik yok. Kapalı olan dört ana yoldan üçü açıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Giresun'un yedi ilçesinde sel ve heyelan meydana geldi. Doğankent, Dereli ve Yağlıdere en çok hasar gören ilçelerimiz oldu. Doğankent'te dört, Dereli'de üç, Yağlıdere'de üç olmak üzere 17 bina yıkıldı. 361 bina az hasar gördü. Doğankent'te yağmur ve atık suyu tamamen yenilenecek. Dereli'de 20, Doğankent'te 11 binayı boşaltıyoruz.

Selin vurduğu Giresun'da incelemelerini sürdüren Soylu, Kurum ve Pakdemirli, bir mahallede mahsur kalan yaklaşık 30 vatandaşa iş makinesi operatörünün kepçesi üzerinde ulaştı. O anlar cep telefonuyla görüntülendi. (FOTO: DHA)


Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Tarımsal hasar beklediğimizinden daha az ancak hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Heyelan önleyecek bentler yapacağız. Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı tarafından bölgedeki çiftçilere 5 milyon lira destek sağlanacak.

ŞEHİT SAYISI 2'YE, VEFAT SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Giresun'da yaşanan selde şehit sayısı 2'ye vefat eden kişi sayısı ise 6'ya yükseldi.