Bakırköy’de 2 Ekim 2018’de annesi eski hakim, babası da savcı olan Görkem Sertaç Göçmen, bir alışveriş merkezinin önünde kız arkadaşıyla yaptığı tartışma sonrasında çevredeki vatandaşların tepkisine öfkelenerek aracı onların üzerine sürmüş ve yaralanmalarına neden olmuştu.

[old_news_related_template title="Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi" desc="İstanbul Bakırköy'de kız arkadaşını aracında darp eden ve olaya tepki gösteren vatandaşlara öfkelenip aracını üstlerine süren Görkem Sertaç Göçmen tahliye edildi. Göçmen hakkında, 'Mala zarar verme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs' , 'Yaralama' ve 'Basit yaralama' suçlarından 14 yıldan 32 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti. Anne Aynur Göçmen hakimlik görevinden istifa edip oğlunun savunmasını yapmak için avukatlığa başlamıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/06/iecrop/gokmen_16_9_1578314774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-gorkem-sertac-gocmen-tahliye-edildi-5551178/"]

TAHLİYE KARARINA İTİRAZ

Göçmen hakkında 32 yıla kadar hapis cezası istenen davanın bugün görülen celsesinde tahliye kararı verilmişti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Göçmen’in tahliye edilmesine itirazda bulundu. Tahliye kararına ilişkin itirazın değerlendirmesini Bakırköy 10 Ağır Ceza Mahkemesi yapacak.

[old_news_related_template title="Oğlunu savunmak için hakimliği bırakıp avukat olan kadın ilk kez konuştu" desc=" İstanbul Ataköy'deki  hakim ve savcılar lojmanında ailesi ile birlikte yaşayan Görkem Sertaç Göçmen, evin penceresinden pompalı tüfekle ateş açıp bir kişiyi yaraladı. Olaydan sonra gözaltına alınan Göçmen'in aynı gün aracında kız arkadaşını darp ettiği ve olaya tepki gösteren vatandaşlara öfkelenip aracını üstlerine sürdüğü de ortaya çıktı. Göçmen'in eski hakim olan ve avukatlığını yapan annesi Aynur Göçmen bugünkü duruşma sonrasında yaşananlarla ilgili ilk kez konuştu. Anne Göçmen 'Bir anne ve bir avukat olarak çok fazla eleştiri aldım. Eski hakim olabilirim, yeni avukat olabilirim. Anneliğin yenisi eskisi olmaz. Oğlumu savunmaya gururla devam edeceğim' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/11/iecrop/hakim-foto-dha-_16_9_1576060318.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/oglunu-savunmak-icin-hakimligi-birakip-avukat-olan-kadin-ilk-kez-konustu-5503330/"]

AVUKATLIĞINI YAPAN ANNESİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Görkem Sertaç Göçmen'in Annesi Aynur Göçmen, hakimlik görevinden istifa edip oğlunun savunmasını yapmak için avukatlığa başlamıştı. Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan eski hakim Aynur Göçmen, şu ifadeleri kullanmıştı;

*Olayda basit yaralamalar var. Maalesef oğlum ölen hiç kimse ölmediği halde 16 ayını tutuklu geçirdi.

*Benim oğlum iki üniversite okuyordu, bu 16 ay onun geleceğini çok kötü etkiledi fakat bugün aldığımız tahliye kararı için hepimiz çok mutluyuz.

*Mahkemeye teşekkür ediyoruz. Adil bir yargılanma süreci içerisinde adaletin ve hakkın yerini bulacağımıza inancımız tam.

*Kız arkadaşına uygulanan bir şiddet söz konusu değil. Oğlum, 4 yıldır kız arkadaşıyla birlikteydi. Eğer şiddet uygulasaydı bir insan birkaç kez şikayet edilirdi. (DHA/İHA)