Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin COVID-19 hasta tablosunu açıkladı. Güncel verilere göre bugün yapılan 150 bin 141 testle birlikte toplam test sayısı 16 milyon 13 bin 974'e ulaştı.

Son 24 saatte 3 bin 116 yeni hastanın tespit edilmesiyle beraber toplam hasta sayısı 411 bin 55'e çıktı. Can kaybı da 92 artarak 11 bin 418'e yükseldi.

2 bin 298 hastanın daha sağlığına kavuşmasıyla toplam iyileşen kişi sayısı 351 bin 102'ye yükseldi. Öte yandan ağır hasta sayısı 3 bin 423, hastalardaki zatürre oranı ise yüzde 4.2 oldu.

DOLULUK ORANLARINDA SON DURUM

Bakanlığın paylaştığı tabloda hastanelerin güncel doluluk oranları da yer aldı. Buna göre yatak doluluk oranı yüzde 53.5, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 69.9 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 34.9 oldu.



"HASTANE YÜKÜMÜZ ARTIYOR"

Sosyal medya hesabından güncel corona verilerini değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağır hasta sayısı ve hastane yüküne dikkat çekti.

Bakan Koca, mesajında şu ifadeleri kullandı:

* Ağır hasta sayımız artıyor. Hastane yükümüz ve sağlık çalışanlarımızın omuzundaki yük artıyor.

* Mevcut hasta yükünü taşınabilir seviyede tutmak için tedbirlere uymak zorundayız. Birlik olup mücadeleye güç verin.

İSTANBUL'DA KRİTİK CORONA TOPLANTISI

Bakan Koca başkanlığında İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde salgınla ilgili son durum toplantısı yapıldı.

Bakan Koca, toplantıyla ilgili yaptığı paylaşımda "Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde bakan yardımcılarım, il sağlık müdürü ve başhekimlerin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, artan hasta yükümüzü, temaslı takibini, kaçınılmaz görünen tedbirleri ve yeni mücadele stratejisini ele aldık" dedi.

BAKAN KOCA'DAN YENİ UYARILAR

Bakan Koca, Twitter hesabından vatandaşları coronaya karşı uyardı. Koca, paylaşımlarında şunları belirtti:

* Yarın Pazar. Evinizde, ailenizle zaman geçirin. Başkalarıyla paylaşacağınız mekânlarda risk almayın. Bir mecburiyetiniz yoksa en güzeli bu! Giderek artan COVID-19 riskine karşı, kuralların geçersiz olduğu tek yer eviniz. Günü evde geçireceklere bu akşamdan çok teşekkür ederiz.

* Sevdiklerimizi riskten korumak için teknolojiden yardım alalım. Yüz yüze görüşme telefonla da mümkün. Büyüklerimizi ziyaret etmek yerine, sık sık arayalım. Bir görüşme değilse bile, belki ikisi, bir ziyaret yerine geçer. Unutmayın: Büyükler, kurallara uyanları daima takdir eder.







[old_news_related_template title="Bilim Kurulu üyesi Özlü: Ciddi sorunlar yaşanabilir! Kısıtlamalar gelebilir, tedbirleri hazırladık" desc="Corona virüsü hasta sayılarında artışların devam etmesi halinde kısıtlamaların gelebileceğini, bu konuda gerekli hazırlıkların tamamlandığını belirten Özlü, 'Test için kuyruklar var ve yoğun bakım yataklarında, ağır vakaların sayısı artıyor. Ciddi sorunlar yaşanabilir' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/14/iecrop/tevfik-ozlu-sozcu-1_16_9_1605369169.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bilim-kurulu-uyesi-ozlu-ciddi-sorunlar-yasanabilir-kisitlamalar-gelebilir-tedbirleri-hazirladik-6125501/"]