Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Mahallesi'ndeki ormanlık alandan duman yükseldiğini gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İL GENELİNDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Edinilen bilgiye göre İskenderun’da çıkan orman yangını, elektrik nakil hattını çevrelediği için il geneline elektrik verilmiyor.

Dörtyol, Erzin, Hassa, Payas ilçeleri haricinde Hatay’da elektrik kesintisi yaşanıyor. Elektriğin, yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından verileceği öğrenildi.

FOTO: SÖZCÜ


"NORMAL BİR YANGIN DEĞİL"

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mahir Çiçek, son durumla ilgili yaptığı açıklamada yerleşim yerlerinde herhangi bir tehlike olmadığını, yangının ormanlık alanlarda devam ettiğini söyledi.

Çiçek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

* Yangının birçok farklı noktada çıktığını biliyoruz. Bu bize yangının normal olmadığını gösteriyor.

* Rüzgarın şiddeti, hava şartlarının olumsuz oluşu müdahaleyi güç hale getirdi. Azgınlık Mahallesi büyük tehlike atlattı. Şu an yerleşim yerlerinde bir tehlike yok ancak mahalle valilik kararı ile tahliye edildi.

* 10 civarında evin zarar gördüğünü biliyoruz. Yangın üst taraflarda sürüyor. Biz 300 personel, 75 araç ve iş makinesi ile teyakkuz halindeyiz.

* Yangının yüksek gerilim hatlarının olduğu bölgede seyretmesi, elektrik kesintisine neden oldu.

* Kahramanmaraş, Adana, Mersin, Osmaniye belediyelerinden destek geldi. Yangına hava müdahalesi yapılamadı.

* Hava araçlarının Anamur'da olduğunu öğrendik. Sabah saatlerinde hava müdahalesinin başlamasını ümit ediyoruz.

FOTO: SÖZCÜ


"SABOTAJ İHTİMALİ OLABİLİR, BUNU YOK SAYMAMAK LAZIM"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İskenderun ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve çevredeki evleri de tehdit eden yangınla ilgili bölgede incelemelerde bulunmak üzere akşam saatlerinde Hatay'a gitti.

Bakan Pakdemirli helikopterle yangın alanını havadan inceleyerek, yangın hakkında bilgi aldı. Pakdemirli daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"YERLEŞİM YERLERİNDE ÖNEMLİ BİR HASAR YOK"

Yangının yerleşim yerlerinde önemli bir hasara yol açmadığını belirten Pakdemirli, şunları söyledi:

* Tabii ki coğrafi şartlarının sarp olması ve bölgede yol açma faaliyetlerinin de devam ediyor olması biraz daha çalışma koşullarımızı zorluyor ancak inşallah en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar.

* Bugün itibarıyla ülkemizde 14 yangın ve 3 zirai yangın olmak üzere Orman Teşkilatı 17 yangınla mücadele etti. 2'si hariç diğerlerinin hepsi kontrol halinde, soğutma faaliyetleri devam ediyor.

HATAY'DA YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay'ın Defne ilçesindeki yangın kontrol altına alındı. Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Çökek ve Koçören Mahallesi ortasında bulunan arazide henüz nedeni bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de desteğiyle söndürüldü. Soğutma yapılıyor.

FOTO: İHA


"UÇAN MAHALLESİ BOŞALTILDI"

Mersin'in Anamur ilçesindeki orman yangını hakkında da bilgi veren Pakdemirli, "Şu an itibarıyla 96 arazöz, 5 dozer ve 400 personelle yangını söndürme faaliyetleri devam ediyor. Anamur ilçesindeki Uçarı Mahallesi tedbir için boşaltıldı. Yangınla ilgili söyleyebileceğimiz şey iyiye doğru gittiği ancak kontrol altına alınması henüz söz konusu değil" dedi.

"YERLEŞİM YERLERİNE ÖNEMLİ BİR ZARARI YOK"

Pakdemirli yangınların sabotaj olma ihtimaliyle ilgili bir soruya ise şu şekilde cevap verdi:

* İnşallah en kısa zamanda kontrol altına alma konusunda da arkadaşlarımız çalışmalarını yapıyorlar. Sabotaj ihtimali olabilir, bunu yok saymamak lazım, ama herhangi bir bağlantı da bulunmuş değil.

* Bu yüzden şu anda bizim bütün odağımız yangının sönmesi. Onunla ilgili kolluk kuvvetlerimiz, valiliğimiz çok yönlü soruşturmayı zaten yapıyor ama şu ana kadar bulunan ne herhangi bir ipucu var ne de herhangi bir bağlantı var.

* Yangının yerleşim yerlerine önemli bir zararı yok. Bir tane evde ufak bir zarar olduğu söyleniyor.

Öte yandan ilçedeki orman yangınıyla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

FOTO: SÖZCÜ


FRENİ PATLAYAN TANKER 13 ARACA ÇARPARAK DURABİLDİ

Yangın bölgesine su taşıyan tankerin henüz bilinmeyen bir nedenle freni patladı. Sürücüsünün kontrolünden çıkan tanker, Denizciler Mahallesi'nde 13 araca çarptı.

Kaza sonrası adeta savaş alanına bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada can kaybı yaşanmazken 1 kişi yaralandı.