Heybeliada'da yangın çıktı. Dumanlar İstanbul'da Caddebostan sahilinden de görülürken yangın için çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada "Yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi.

HEYBELİADA DENİZ ULAŞIMINA KAPATILDI

Heybeliada'ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada'ya yolcu taşıyor.

Heybeliada'ya hafta sonu tatili için gelenler burada mahsur kaldı. Çok sayıda kişi iskeleye akın etti. Seferlerin başlamasını bekleyenler iskelede uzun kuyruk oluşturdu.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45’de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

FOTO: SÖZCÜ


VALİLİK: İKİ FARKLI NOKTADA YANGIN ÇIKTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Adalar İlçemizde bugün saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır.

* Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir.

* Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.

VATANDAŞLAR ZİNCİR OLUŞTURDU

Hava söndürme uçakları, helikopter ve yerden itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında vatandaşlar da zincir oluşturarak yardım etti. Vatandaşlar ellerinde bidonlar ve kovalarla yangına su taşıdı. Zincir oluşturan vatandaşların su dolu bidonları elden ele taşımaları kameraya yansıdı.

MSB: ÇIKARMA GEMİSİ GÖREVLENDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "İstanbul Valiliği ile koordineli olarak Heybeliada’daki yangına müdahale için TCG Ç-144 Çıkarma Gemisi görevlendirilmiş, belediye yangın araçlarının Heybeliada’ya taşınması sağlanmıştır. Deniz Harp Okulu’na ait 1 itfaiye aracı ve ekibi de bölgede çalışmalara destek sağlamaktadır" açıklaması yaptı.

FOTO: SÖZCÜ


İBB, ÇOK SAYIDA ARAÇ VE HELİKOPTERLE MÜDAHALE ETTİ

İBB ekipleri, Orman Bakanlığı ile birlikte yangına müdahale ederken, aynı bölgede ikinci bir yangın ihbarı geldi.

İBB, daha büyük olduğu görülen ikinci orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 42 araç ve yüzlerce personelle müdahale etti.

İMAMOĞLU: TÜM ADALAR'A GEÇMİŞ OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Orman Bakanlığı ve Harp Okulu ekipleriyle beraber yapılan çalışmayla yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

* İBB İtfaiyemiz 3 helikopter, 42 araç ve yüzlerce personelle Heybeliada’daki yangına müdahale etmiş, Orman Bakanlığı ve Harp Okulu ekipleriyle beraber yapılan çalışmayla yangın kontrol altına alınmıştır.

* Tespit ve soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Tüm Adalar’a geçmiş olsun.

FOTO: SÖZCÜ


ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: BİR HAFTADA 3. YANGIN

Yangınla ilgili bir paylaşımda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, "Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada'ya gelsin. Acil" ifadelerine yer verdi.

"3 DAKİKA SONRA İLK MÜDAHALE YAPILDI"

Orman Genel Müdürlüğü, saat 17:33'te başlayan yangına 3 dakika sonra saat 17:36'da ilk müdahalenin yapıldığını açıkladı.

FOTO: İHA