Bir televizyon kanalına sokağa çıkma yasağıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

* Sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu konudaki tüm detayları da biraz önce valilerimize gönderdiğimiz genelgede ifade ettik.

* İşin başından itibaren sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleşen bir süreç yönetimi ortada.

* Akşamüstü sayın cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde hafta sonu itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlara çağrım şudur, bir telaşa gerek yok.

* Bu saatte sokakta Türkiye'de açık olan yerler çok az olduğu için milletimizin telaşı var, ben bunu da normal karşılıyorum.

* Şöyle bir telaş olmasın. Pazar gününden itibaren devam edecek diye bir telaş söz konusu olmasın.

* Çok doğaldır, insanlar yarım saat içinde temel ihtiyaç malzemelerini alabilirler. Gece yarısından sonra sokakta kimse kalmayacak.

* Genelge çok açık bir şekilde belirtiyor, biz bir pandemi dönemindeyiz. Ve çok doğaldır ki, eczanelerin açık olması gereklidir. Eczanelere gitmek isteyen gidecek, aynı zamanda basın mensupları sokağa çıkabilecekler. Kamu görevlileri tüm bunları yapabilecekler.

* Bizim bunun kontrolünü yapmamız çok kolaydır. Emniyet müdürlüğümüz ve valilerimizle toplantı gerçekleştirdik. Bu konuda herhangi bir kontrol sıkıntısı yaşanacağını düşünmüyoruz.

* Toplu taşıma araçları kullanılmayacak. Eğer toplu taşıma kullanılacaksa, marketler açık kalacaksa bu kararın bir anlamı yok.

[old_news_related_template title="31 ilde 48 saatlik sokağa çıkma yasağı sonrası metrelerce ekmek alma kuyruğu oluştu!" desc="Türkiye'deki corona virüsü salgını nedeniyle 31 ilde ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı sonrası vatandaşlar market, benzinlik ve fırınlara akın etti. Vatandaşlara sosyal mesafe kuralını unutturan son dakika sokağa çıkma yasağı uygulaması oluşan uzun kuyruklar nedeni ile bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/corona-sozcu-2_16_9_1586546945.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/31-ilde-48-saatlik-sokaga-cikma-yasagi-sonrasi-metrelerce-ekmek-alma-kuyrugu-olustu-5740110/"]

[old_news_related_template title="31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi! İşte sokağa çıkma yasağı ilan edilen tüm iller..." desc="Aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de olduğu 30 Büyükşehir ile Zonguldak'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada yasağın yalnızca 48 saat süreceği ifade edildi. İşte yasak ile ilgili gelen son dakika açıklaması..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/10/iecrop/sokaga-cikma-yasagi-dha_16_9_1586550013.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-31-ilde-sokaga-cikma-yasagi-ilan-edildi-5740054/"]