Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 24 Temmuz'da Ayasofya'daki cuma hutbesinde, "Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerle Atatürk'ü hedef aldığı belirtilen Ali Erbaş'a tepki yağarken, Prof. İlber Ortaylı da Erbaş'ın adını anmadan Instagram hesabından bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Atatürk fotoğrafı paylaşarak, "Kimsenin şüphesi olmasın; hukukunu müdafaa edemeyecek tarihi büyüklerimizin savunmasını tarihçiler ve tarih bilenler yapacaktır" ifadelerini kullandı.


[old_news_related_template title="Atatürk’e sen ne zaman dua ettin!" desc="Ayasofya hutbesinde Atatürk’ü kastederek “lanete uğrar” diyen Diyanet Başkanı Erbaş kendini “Vefat edene dua edilir, beddua değil” diye savundu. Türkiye Erbaş’a başlıktaki soruyu sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/26/iecrop/11erbas_16_9_1595803404.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ataturke-sen-ne-zaman-dua-ettin-5954341/"]