AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibariyle olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

* Marmara Denizi'nde, Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremler farklı fay segmentleri üzerinde meydana gelmiştir. Gelişmeler takip edilmektedir.



 

AFAD'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklama İstanbul'da meydana gelen deprem için oldukça güçlü tespitinin yapıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

11.01.2020 tarihinde Marmara Denizi Silivri (İstanbul) da meydana gelen Mw=4.7 büyüklüğündeki depremden sonra AFAD-RED Programı tarafından üretilen tahmini şiddet haritasına göre Maksimum Şiddet: V Oldukça Güçlü olarak hesaplanmıştır.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Deprem sonrası İçişleri Bakanlığı, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Marmara Denizi Silivri açıklarında, 4,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremde, tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" denildi.

Paylaşımda gelişmeler için İstanbul Valiliği ve AFAD'ın Twitter hesaplarının takip edilmesi önerildi. İHA



[old_news_related_template title="Son dakika: İstanbul'da deprem! İstanbul 4.7 büyüklüğünde depremle sarsıldı..." desc="İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. Deprem 16:38 sıralarında gerçekleşti ve yaklaşık 20 saniye sürdü. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin ilk belirlemelerine göre deprem 4.7 büyüklüğünde. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre son depremler ve İstanbul depremi detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/11/iecrop/shutterstock_1514978510_16_9_1578751022.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbulda-deprem-2-5562535/"]