İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan ve 2017 yılında Marmara Üniversitesi'ne devredilen Kenan Evren Kışlası'nda saat 16:30 sıralarında yangın meydana geldi. Otluk alandaki yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yaklaşık 2 saat süren yangına sadece kara yoluyla müdahale yapıldı. Kentin çok sayıda noktasından da görülen yangını söndürme çalışmasına askerler de katıldı.

FOTO: SÖZCÜ


TOKİ'DEN TAKAS YOLUYLA ALINMIŞTI

Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri’nin TOKİ’ye devri karşılığında Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'ne takas yoluyla verilmişti. Türkiye'nin en büyük yerleşkesi olacak bölgede 2018'den itibaren inşaat çalışmaları devam ediyordu. Yerleşkedeki yeni üniversite binasının çalışmalarının da TOKİ tarafından yürütülmesi kararlaştırılmıştı.

2016 YILINDA DA BÜYÜK BİR YANGIN ÇIKTI

Kenan Evren Kışlası'nda daha önce 2016 yılında da büyük bir yangın meydana gelmişti. Askeri alan içindeki ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangın 45 dakikalık müdahaleyle söndürülmüştü.

MÜDAHALE GEÇ YAPILDI İDDİASI

Olay anında bölgede bulunan çevre sakinleri yangına müdahalenin geç yapıldığını iddia etti. Büyük bir alanı etkileyen yangına helikopter müdahalesi yapılmadığı, sadece itfaiyenin müdahalesiyle söndürme çalışmalarının 2 saat sürdüğü öğrenildi. Yangına müdahale eden itfaiye aracının da az olduğu öne sürüldü.

"SEÇİLMİŞ BÖLGE YAKILDI"

2016 yılında yanan bölgenin inşaat halinde olduğunu belirten çevre sakinleri, inşaat alanının hemen dibinde gerçekleşen bu yangın için ise "Seçilmiş bir bölge yakıldı adeta. 2016 senesinde yakılan bölgenin devamı oldu burası. Adalar manzaralı güzel bir alan oluştu orada şu an" yorumunu yaptı.

SÖZCÜ WhatsApp Haber Hattı'na ulaştırılan görüntülerde yangının inşaat alanının yakınında gerçekleştiği görülüyor.

FOTO: SÖZCÜ


MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, saat 16:10'da İstanbul Maltepe’de bulunan İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Kenan Evren Kışlası'ndaki boş arazide çıkan yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada kuru otların yandığı ve yangının saat 19:30 sıralarında tamamen kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının da halen devam ettiği bilgisi yer aldı.

8 ASKER DUMANDAN ETKİLENDİ

Bakanlık yaptığı açıklamada yangın kapsamında askeri alanda herhangi bir maddi zararın olmadığını ancak yangına müdahale esnasında dumandan etkilendiğini beyan eden 8 erin hastanede yapılan kontrolleri sonrasında taburcu edildiğini belirtti.

FOTO: İHA