Olay, saat 14.00 sıralarında Bağcılar'da meydana geldi. İddiaya göre, sokaklarda uyuşturucu satanlara karşı görev yapan ekipler, bir araçtaki 4 şüpheliyi takibe aldı. Ekipler, Yüzyıl Mahallesi'ne geldiklerinde şüphelilerin bulunduğu araçtan ateş açılması sonucu 2 polis memuru yaralandı.

YAKALANDILAR

Saldırıda göğsünden ağır şekilde yaralanan Erkan Gökteke ve kolundan yaralanan ekip arkadaşı, hastaneye kaldırıldı. Gökteke ameliyata alınırken, çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. 3 şüpheliden Serdar B. ve O.I. (17) yakalandı. Üçüncü şüpheli ise olay yeri yakınlarında gözaltına alındı.

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Şüpheliler emniyete götürülürken, ameliyata alınan yaralı polis Erkan Göktepe'den acı haber geldi. Evli ve 2 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen Gökteke'nin şehit düştüğü öğrenildi.

Şehit Erkan Göktepe (FOTO: DHA)


İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Bağcılar İlçemiz Yüzyıl Mahallesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce başta hırsızlık, yankesicilik ve uyuşturucu satıcılığı olmak üzere 75'ten fazla suç kaydı bulunan bir firarinin yakalanması için yapılan çalışmalar sırasında narkotim ekibimize düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki polis memurumuz yaralanmıştır.

* Hastaneye sevk edilen polis memuru Erkan Gökteke şehit olmuş, kolundan yaralanan polis memurumuz Yunus Nacar'ın tedavisi devam etmektedir.

* Polis memurlarına silahlı saldırıda bulunan şüpheli S.B. olayda kullandığı silahla birlikte yakalanmıştır. O.I ve K.A adlı şahıslar 1 adet silahla birlikte yakalanmış, firari şüpheli R.B.'nin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatılmıştır.

* Olayda kullanılan 1'i pompalı tüfek olmak üzere 3 adet silah ele geçirilmiştir. Bu hain saldırıda şehit olan polisimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

YAKALANAN 4. ŞÜPHELİNİN 75 SUÇ KAYDI VAR

İstanbul'da bir polis memuru Erhan Gökteke'nin şehit düştüğü olayda polis ekiplerinin peşinde olduğu dördüncü şüpheli de yakalandı. Yakalanan Reis B.’nin 75 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Saldırganlardan Reyis B.'nin 75 suç kaydı olduğu ortaya çıktı.


YERLİKAYA: ALÇAKLAR YAKALANDI

İstanbul Valisi Yerlikaya gelişmenin ardından, "Narkotim ekibimize saldıran alçaklar yakalandı. İstanbul'un huzuru için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" mesajını paylaştı. Yerlikaya mesajında, "Şehit Polisimiz Erkan Gökteke’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Yaralı Polisimiz Yunus Nacar’a da acil şifalar. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yaşanan olayın ardından şu mesajı paylaştı:

"Bağcılar’da polis aracına yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurumuza Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır; yaralı memurumuza da acil şifa diliyorum. Emniyet Teşkilatımızın başı sağolsun."