İzmir’in Menderes ilçesine bağlı Çamönü Mahallesi yakınında çam ormanlarında saat 15.00 sıralarında başlayan orman yangını, yerleşim bölgesini tehdit etti.

Çam ormanı yangını rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. İki helikopter yangın söndürme ekipleri ile Çamönü sakinlerinin müdahale ettiği yangın hızla yayıldı.

Yangın nedeniyle Kuşadası Menderes yolu Ahmetbeyli mahallesinden itibaren trafiğe kapatıldı. Yangın dumanları Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası ve İzmir şehir merkezinden görüldü.

Foto: Sözcü


EVLERE SIÇRAMAMASI İÇİN GAYRET HARCANIYOR

Çam ormanı ile iç içe olan yangın bölgesindeki ev sakinleri yangın yönünüde evlerinin etrafını musluklar ve su tankerleri ile ıslattı.

Yangın söndürme ekiplerinin iş makineleri de toprağı kazarak yangının evlere ulaşmamasına gayret etti. Yangında şu ana kadar 40 hektar alanın etkilendiği, kısmen kontrol altına alındığı öğrenildi.

Foto: Sözcü


BORNOVA'DA YANGIN

İHA'da yer alan habere göre ise, Bornova ilçesi Homeros Vadisi yakınlarında da henüz belirlenemeyen bir nedenle makilik alanda yangın çıktı.

Yangın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri ile 4 arazöz sevk edildi.

2 ayrı noktada çıkan yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Foto: Sözcü