Van'da akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kentte ilk ve orta dereceli okullar 5 Şubat Çarşamba günü tatil edildi. Aynı zamanda engelli ve hamilelerde idari izinli sayılacak. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Şubat 2020 tarihinde bir gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamiller de idari izinli sayılacak" denildi.

OVACIK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki tüm okullarda eğitime 5 Şubat günü ara verildi.

Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Ovacık Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, ilçe genelindeki tüm okulların 5 Şubat günü tatil ilan edildiği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile vatandaşların da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

AĞRI VE ERZİNCAN'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Ağrı ve Erzincan'da, aşırı buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için Valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 05 Şubat 2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. İl Merkezindeki okullarımızda eğitim ve öğretime ara verilmemiştir" denildi.

Patnos Kaymakamlığı kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini belirtirken, Hamur Kaymakamlığı ise hava muhalefeti sebebiyle okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının tamamının tatil edildiğini bildirdi.

Eleşkirt Kaymakamlığı da kar yağışı nedeniyle ilçe genelindeki bütün okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı.

VALİ ARSLANTAŞ’TAN TATİL MESAJI

Erzincan’da okulların 5 Şubat günü tatil edildiğini ise Vali Ali Arslantaş Twitter'dan duyurdu. Vali Arslantaş, mesajında şunları ifade etti:

"Yoğun kar yağışı ve yollarda oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için Erzincan il genelinde 5 Şubat 2020 Çarşamba günü eğitime 1 gün ara verilmiştir."

ŞIRNAK BEYTÜŞŞEBAP'TA DA OKULLAR TATİL

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç, Bölücek, Güneyyaka köylerinde aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir günlük tatil edildi. (DHA-İHA)