CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

"Kanal İstanbul devlet projesi değil Erdoğan'ın çıkar projesidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Kaldı ki bu projenin yapılacağı da yok. Bu ülkede olan bitenleri örtbas etmek için bunu ortaya attılar" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN DIŞ POLİTİKASI

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Koalisyon döneminden beri söylediğimiz bir şey var Türkiye'nin dış politikasını değiştirmesi lazım. Bu dış politika Türkiye'ye çok zararlar getirdi.

* Dış politikanın milli olması gerekir. Ülke çıkarlarını uluslararası arenada da savunmamız gerekiyor.

* Yanlış, kişisel çıkarlar üzerinden geldi. Nasıl iktidarımı korurum mantığıyla dış politika olmaz.

* Doğu Akdeniz'e gemi gönderdik ne oldu? Ama onlar gönderdi biz bulduk paylaşacağız diyorlar. Ben bunu söyleyince bana kızıyorlar. Ama gerçek bu, yapamadılar.

* Sonra ne oldu Libya'ya asker gönderelim dedik biz de destek verdik. Neden asker gönderiyoruz? Fizan çöllerinde bizim askerimizin ne işi var?

* Bizim askerimizin kanının Libya çöllerinde dökülmesini istemem.

* Son 10 yılda dış politikada verilen zararı başka hiç bir hükümet bize bu kadar derin zarar vermedi.

LİBYA'YA FARKLI GÜÇLER GİDECEK AÇIKLAMASI

* Farklı güçler gidecekse bunu kim finanse edecek?

250 BİN DOLAR TARTIŞMASI

2-10-12 tarihli bir haber Kaddafi'nin verdiği 250 bin doları Erdoğan aldı, hiçbir yere de bağışlamadı.

250 bin doları aldı ve bağışlamadı. Daha sonra aynı Kaddafi linç edilirken alkışladı. Bu yapılan hareket doğru mudur, Kaddafi'nin linç edilmesine bizim alkış tutmamız doğru mudur?

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan flaş Burak Akbay ve SÖZCÜ davası açıklaması!" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında SÖZCÜ'ye yönelik kumpas davasına değindi. Kılıçdaroğlu, 'Bir yalan söylediler 'Burak Akbay FETÖ'cülerin okulunda okumuş ya da yurtlarında kalmış' diye. Aklın alacağı şeyler değil bunlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/09/iecrop/kk-_16_9_1578594533.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kilicdaroglundan-flas-burak-akbay-ve-sozcu-davasi-aciklamasi-5559406/"]

TARTIŞMALI KANAL İSTANBUL PROJESİ

* Kanal İstanbul devlet projesi değil Erdoğan'ın çıkar projesidir. Kaldı ki bu projenin yapılacağı da yok. Bu ülkede olan bitenleri örtbas etmek için bunu ortaya attılar.

* Devleti çılgın insanlar değil, kendi ülkesinin çıkarlarını savunan insanlar yönetir. Çılgın projeymiş, e buyur yap o zaman.Yap-İşlet-Devret ile yapacakmış. Birisi buraya gelip kanal yaparsa, CHP iktidar olduğunda bir kuruş vermem.

DEVLETTE LİYAKAT TARTIŞMASI

* Erdoğan'a ısrarla şunu söyledim. Daire başkanıyken her şeyi tartışırdık Binali bey oradan hemen siyasiler tartışır diye atladı. Elbette tartışır. Ama bunlar devlette liyakatı bitirdiler. Devletin organlarını dışladılar. Böyle bir tablo çıkardılar ortaya. O tablo da Türkiye'yi bu noktaya getirdi. 17 yıldır tek başına ülkeyi yönetiyor.

* İstediği her şeyi yapabiliyor. Neden Türkiye'de 673 liranın altında geliri olan 8 milyon kişi var. Ve hala milyonlarca kişi çöp konteynerinden geçiniyor. 17 yılın sonu bu. Tek adam dedi tek adam oldu.

"ETHEM SANCAK DOĞRUYU SÖYLÜYOR"

* Ethem Sancak doğruyu söylüyor. Ben kira ödemiyorum diyor. Erdoğan yalan söylüyor. TV programında teklif geldi programından ama kaçtı gelmedi.

* Bir ülke bedel almadan Katar ordusuna peşkeş çekiyorsa bu vatana ihanettir. 25 yıllığına veriyorsun bari 1 lira al ya. Siz bunu yapıyorsunuz ve ben buna itiraz ediyorum.

[old_news_related_template title="Prof. Dr. Naci Görür: Kanal İstanbul güzergahında tehdit oluşturan faylar var" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği “İklim Değişikliği ve Su Sempozyumu”nda konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Büyükçekmece ile Küçükçekmece arasındaki toprakta ciddi kaymalar olduğunu görüyoruz. Bu güzergahta, Kanal İstanbul açısından da büyük tehdit oluşturan faylar var. Küçükçekmece, bugün bile yerinde durmuyor. Evler kayıyor. Siz yarın buraya kanal yapacaksınız, kanal 10 ve üzeri şiddeti bir depremde ayakta duracak. Mümkün değil, bilime ters” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/09/iecrop/naci-gorur-sozcu_16_9_1578580507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/prof-naci-gorur-kanal-istanbul-guzergahinda-tehdit-olusturan-faylar-var-5559108/"]