Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti kabul eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini duyurduğu paylaşımla ilgili şunları söyledi:

- Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup "Aman istifası kabul edilmesin" diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

DEVLETİN BAŞINDA KİM VAR?

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak'la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var?

- Böyle bire inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak.

"O İFADEYİ ERDOĞAN'A SORACAKSINIZ"

Bir muhabirin, Berat Albayrak'ın dünkü istifa açıklamasındaki "At izi it izine karıştı" ifadesini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: Bunu Sayın Erdoğan'a soracaksınız. Bu ifade çok sert bir eleştiri. Görevini bırakan bir bakan için çok sert bir eleştiri. Neyi kastettiğini de kendisi bilir. Sorunların büyük olduğunu ifade etmiştim. Sorumluluğun kimde olduğunu da ifade etmiştim, bizzat sorumlu olan kişinin kendi ifadeleriyle… Söylenecek tek cümle var: Veziri vererek şahı kurtaramazsınız.

"BİRAZ GARİP BİR GELİŞME"

Albayrak’ın istifasını değerlendiren Karamollaoğlu ise, “İnşallah hayra vesile olur” diyerek değerlendiren Karamollaoğlu, “Böyle bir inisiyatifin kullanılmış olması sayın Berat Albayrak tarafından bence müspet bir gelişmedir. Ancak biraz garip bir gelişme. Herkes, özellikle sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. İnşallah hayırlı olur. Belki de bu, ekonomide yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Bunun da ülkemiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ PERİŞAN HALE GETİRDİ”

Bu istifanın hükümetin politikalarında ciddi bir değişime sebep olması ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Şöyle veya böyle, bundan sonra, ancak bunu göreceği zaman içinde, artık politikaların oluşmasında sayın Berat Albayrak’ın bir etkisi olmayacak. Bundan önce ne kadar vardı, onu bilmem. Ben, sırf bu değişiklikten dolayı biraz ümitvar bir tavır ortaya koyuyorum. Çünkü hakikaten bugüne kadar uygulanan ekonomik politikalar Türkiye’yi perişan bir hale getirdi. Bunda sayın Berat Albayrak’ın etkisi, katkısı ne kadardı onu bilmiyorum. Yeni bir dönem başlıyor gibi” açıklamasında bulundu.

“BİR ÜMİDİM VAR”

İstifayı, bir erken seçimin belirtisi olarak düşünmediğini dile getiren Karamollaoğlu, “Ama politikalarda çok ciddi değişiklik meydana gelecek/gelebilir diye bir ümidim var. Çünkü Türkiye’nin hem içerde hem dışarda güvene ihtiyacı var. Güven olmadan Türkiye’de yatırımın artması, yeni istihdam alanlarının oluşturulması, bozulan ekonomik dengelerin düzelmesi kesinlikle mümkün değil. Bunu sağlarsa bu istifa, faydalı bir girişim olarak nitelendirilebilir” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... AKP'den Berat Albayrak açıklaması: Takdir Cumhurbaşkanı'nın" desc="AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini duyurmasıyla ilgili 'Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde görevden alma göreve getirme Cumhurbaşkanı'nın takdirindedir. Cumhurbaşkanımız kendi takdirini uygun gördüğü şekilde kamuoyu ile paylaşacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/11/09/iecrop/alb-dha_16_9_1604940180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-akp-sozcusu-celikten-berat-albayrak-aciklamasi-takdir-cumhurbaskaninin-6118445/"]