CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günkü grup toplantısında FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin bir konuşma yapmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarıyla ilgili partililere hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ'nün siyasi ayağıdır! Devletin sırlarını, kozmik odayı bir talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir? FETÖ'nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP'un Eşbaşkanı olan kişidir."

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan yargıya başvurmuştu. Erdoğan dün Kılıçdaroğlu hakkında 500 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

ERDOĞAN'IN O SÖZLERİNE DAVA

CHP lideri ise iddialarına bir gün sonra grup toplantısında yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şu sözlerine üzerine karşı bugün yargı yoluna gidiyor:

* Bu şahıs son günlerde FETÖ'nün siyasi ayağı diye esip gürlemeye başladı. Kılıçdaroğlu bize çamur atmaya çalışırken elinde çamurla yakalanmıştır. FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir.

* FETÖ'yü suç örgütü olarak ilan eden ve o MGK kararının altında imzası olan benim. Baykal'ın yerine Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle CHP bu işin tam göbeğine yerleşmiştir. Seni oraya getiren FETÖ. Baykal'a kaset kumpasının savcısı FETÖ'den ihraç edildi.

 

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 500 bin liralık tazminat davası" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri arasındaki 'FETÖ'nün siyasi ayağı kim?' polemiği yargıya taşındı. Erdoğan'ın dava konusu yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, “Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ'nün siyasi ayağıdır! Devletin sırlarını, kozmik odayı bir talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir? FETÖ'nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP'un Eşbaşkanı olan kişidir” ifadelerini kullanmıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/13/iecrop/detay-4_16_9_1581593836.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-kilicdarogluna-500-bin-liralik-tazminat-davasi-5622847/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na FETÖ'nün siyasi ayağı yanıtı" desc="AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü grup toplantısında 'Devleti FETÖ'ye teslim eden kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/12/iecrop/depophotos_16275501_16_9_1581504433.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/erdogandan-kilicdarogluna-fetonun-siyasi-ayagi-yaniti-5620695/"]

[old_news_related_template title="FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması... Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar" desc="Geçen salı sözlerini 'FETÖ'nün siyasi ayağını haftaya anlatacağım' sözleriyle sonlandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 20 soruya 20 cevap veren Kılıçdaroğlu, 'Devleti FETÖ'ye teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/11/iecrop/kk-sozcu1_10574586_16_9_1581418354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chp-genel-baskani-kilicdaroglu-grup-toplantisinda-konusuyor-5618354/"]