Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi Haftanin bölgesindeki üs bölgemize teröristlerce yapılan taciz ateşi sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede 12 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Şehit Uzman Onbaşı Ahmet İnce


HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şırnak'tan geçici görevlendirmeyle Irak'ın kuzeyine giden şehit sözleşmeli er Ahmet İnce'nin (30) acı haberi, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

FOTO: DHA


Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askeri görevliler tarafından verilen haberle anne Meryem İnce ile şehidin iki kardeşi, gözyaşlarına boğuldu. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Haber üzerine ailenin yakınları ve komşuları, eve akın etti. Şehit evi, bayraklarla donatıldı.

HATAY VALİLİĞİ'NDEN DEFİN AÇIKLAMASI

Hatay Valiliği tarafından defin töreni ile ilgili yapılan açıklamada şehidin cenaze töreninin pazar günü 11.00'de sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında defnedileceği duyuruldu.

Açıklamada;  "25 Nisan 2020 günü şehit olan P. Söz. Er. Ahmet İnce, 26 Nisan 2020 Pazar günü saat 11.00'de Kırıkhan Şehitliği'nde defnedilecektir. Şehit için COVID -19 ve sokağa çıkma kısıtlaması tedbirleri kapsamında cenaze töreni düzenlenecektir. Törende sosyal mesafe kurallarına uyulacaktır" ifadeleri kullanıldı.