Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO (Elektrik Gaz Otobüs) Genel Müdürlüğü, salgın sürecinde 21 Mart tarihinden itibaren tedbir amaçlı kullanıma kapattığı 65 yaş ve üstü vatandaşların serbest kart kullanımını yeniden hizmete açtı.

EGO Genel Müdürlüğü verilerine göre 416 bin 303 kişinin sisteme kayıtlı olduğu Ankara’da, 65 yaş ve üstü vatandaşlar tarafından corona virüsü salgını öncesi aylık ortalama 200 bin serbest kart kullanımı gerçekleştirildi.

Yeni düzenlemeyle birlikte 65 yaş ve üstü vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığı her gün sadece 10.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

[caption id="attachment_5868813" align="alignnone" width="714"] FOTO: SÖZCÜ[/caption]

MANSUR YAVAŞ DA DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuru ile 65 yaş ve üstü vatandaşların bu saatler aralığında serbest kartlarını kullanabileceklerini söyledi.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

* Kıymetli hemşehrilerim; Salgın nedeniyle geçici olarak askıya aldığımız 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanması uygulaması yeniden başlamıştır. Yeni normalleşme sürecinde 10.00-20.00 saatlerinde serbest kartlarınızı kullanabilirsiniz.




ÜCRETSİZ ÇEKİCİ HİZMETİ MÜJDESİ

Yavaş, önemli bir hizmeti daha hayata geçiriyor. 12 Haziran Cuma gününden itibaren Eskişehir, İstanbul, Konya ve Samsun yolu üzerinde bulunacak Fen İşleri Daire Başkanlığı’na ait 4 ayrı kurtarma aracı, olası kaza ve araç arızalarında sürücülere ücretsiz çekici ve yol yardım hizmeti verecek.

HER TÜRLÜ YOL YARDIM DESTEĞİ DE SAĞLANACAK

Kurtarma araçları ve ekipler, ücretsiz çekici hizmetinin dışında sürücülerin tutanak tutmasından trafik polisi aramalarına kadar her türlü yol yardım desteği de sağlayacak.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'tan iş yeri sahiplerine müjde" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan 1 Haziran’dan itibaren açılacak olan lokanta ve kafe sahiplerine sevindirecek haber geldi. Ankara’da bu sınıfa giren iş yerlerinin dezenfeksiyonu belediye ekiplerince yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/31/iecrop/mansur-iha_16_9_1590921746.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mansur-yavastan-is-yeri-sahiplerine-mujde-5846758/"]