Corona virüsü önlemleri kapsamında TBMM'nin 100. kuruluş yıl dönümünü vatandaşlar evlerinde kutladı.

Saat 21:00'de milyonlarca vatandaş evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşımızı söyledi.

BAYRAM VE YIL DÖNÜMÜ COŞKUSU

İstanbul’da vatandaşlar evlerinin balkonlarında ve pencerelerinde İstiklâl Marşı okudu.

Vatandaşlar “kırmızı, beyaz en büyük Türkiye” sloganları attı.



[imza_template desc="Habip ATAM" arry="Habip ATAM"][/imza_template]

İSTANBUL POLİSİ HAZIR OLA GEÇTİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda saat 21.00’de tüm Türkiye’nin hep bir ağızdan İstiklâl Marşı okuması çağrısına milyonlarla birlikte İstanbul Emniyeti de karşılık verdi.

Tüm emniyet müdürlüğü binalarında polis memurları İstiklâl Marşı için hazır ola geçti.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da polislerle İstiklâl Marşı okudu.

TBMM'DE IŞIK VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Meclis'in kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla havai fişek ve ışık gösterisi düzenlendi.


İZMİR'DE İSTİKLÂL MARŞI COŞKUYLA SÖYLENDİ

Corona virüsü ile mücadele kapsamında ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı ve toplu etkinliklerde bir araya gelinememesi nedeniyle, bu sene 23 Nisan evlerde kutlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da tüm vatandaşları, saat 21.00’da evlerinin balkon ve pencerelerinden İstiklâl Marşı’nı okumaya davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından marşın ardından havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

İzmir Kadifekale’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yıl etkinlikleri havai fişek gösterileriyle sona erdi.



BALONLAR UÇTU, VAPURLAR KORNA ÇALDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kadifekale’den düzenlenen havai fişek gösterisi ve Karataş Lisesi’nin önünde gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bırakıldı.

İZDENİZ vapurları da dakikalarca korna sesleriyle o anlara eşlik etti.



[imza_template desc="İsmail AKDUMAN / Samsun" arry="İsmail AKDUMAN / Samsun"][/imza_template]

Samsun’da vatandaşlar soğuk havaya rağmen cam ve balkonlara çıkarak İstiklâl Marşı söyledi.

Saat 21.00'da okullardan çalınan İstiklâl Marşı'na balkon ve camlara çıkan vatandaşlar eşlik etti.



Kars Sarıkamış’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100’üncü yıl kutlamaları corona virüsü salgınından dolayı evlerde coşkuyla kutlandı. Sarıkamış’ta meşaleli ve bayraklı 23 Nisan coşkusu ise renkli görüntülere sahne oldu.







[imza_template desc="Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE" arry="Uğur AKAGÜNDÜZ / EDİRNE"][/imza_template]

EDİRNE'DE BÜYÜK COŞKU

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk anıtında saat 21.00’de Edirne Belediye Bandosu eşliğinde İstiklâl Marşı’nı söyledi.

Gürkan’a İstiklâl Marşı sırasında eşi Esra Gürkan da eşlik etti.

Gürkan, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik öncesi 2 katlı üstü açık turizm otobüsüyle de şehir turu attı.

Şehir turu sırasında Edirne Belediye Bandosu da marşlar çalarken; Edirneliler de evlerinin balkonlarından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusuna Türk bayrakları ve marşlara eşlik ederek katıldılar.



[imza_template desc="Yaşar ANTER" arry="Yaşar ANTER"][/imza_template]

BODRUM'DA BALKONLARDA İSTİKLÂL MARŞI COŞKUSU

Muğla’nın Bodrum ilçesinde saatler 21:00’i gösterdiğinde Bodrumlular balkonlara çıktı. Vatandaşlar İstiklâl Marşı’nı evlerinin balkonlarında söyledi.

Kızı, torunu ve damadı ile birlikte Torba mahallesindeki evinin balkonuna çıkarak üzerinde Ay Yıldızlı Milli Takım forması ve Türk bayrakları ile balkona çıkan 80 yaşındaki Fehime Özkan duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.



Geçtiğimiz yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Yılın Fair Play Ödülü’nü alan 100-200 ve 400 metrelerde Türkiye ve Balkan Şampiyonu master atlet Özkan “Çocukluğumdan beri hiçbir bayramı kaçırmadım, ilk kez böyle balkonda çocuklarım ve torunumla 23 Nisanı coşkuyla balkondan kutladım ve İstiklâl Marşı’mızı gururla okudum” dedi.

Bodrum’un Çarşı ve Konacık mahallelerinde vatandaşlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile İstiklâl Marşı’nı söyledi.



[imza_template desc="Ali Ekber ŞEN / Mersin" arry="Ali Ekber ŞEN / Mersin"][/imza_template]

ÖNCE SAYGI DURUŞU ARDINDAN İSTİKLÂL MARŞI

Mersin'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100'Üncü yıldönümü coşkusu akşam da devam etti.

Mezitli ilçesinde yer alan Koytür-1 Sitesi'nde saat 21.00'de önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklâl Marşı okundu. Daha sonra 10'Uncu Yıl Marşı çalındı.

Sitenin balkonlarına çıkan vatandaşlar ise bayrak sallayarak büyük coşku yaşadı.



[imza_template desc="Halil ATAŞ / Bursa" arry="Halil ATAŞ / Bursa"][/imza_template]

BURSALILAR HEP BİR AĞIZDAN İSTİKLÂL MARŞI'NI SÖYLEDİ

Bursalılar tüm Türkiye'de aynı anda okunan İstiklâl Marşı için evlerinin balkonlarında dakikalar önce çıkarak saat 21.00'i bekledi.

Saatler 21.00'i gösterdiğinde coşku ile balkonlarından hep bir ağızdan İstiklâl Marşı'nı söylediler.

[old_news_related_template title="Mersinli Yörük çocuğunun 23 Nisan sevinci! Kuzusu kucağında, bayrağı elinde" desc="Mersin’in Gülnar ilçesinde ismi belirlenemeyen bir Yörük çocuğunun kucağına aldığı kuzu ile 23 Nisan'ı kutlaması yürekleri ısıttı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/23/iecrop/yoruk-sozcu-1_16_9_1587662644.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mersinli-yoruk-cocugunun-23-nisan-sevinci-kuzusu-kucaginda-bayragi-elinde-5769998/"]