2013 yılında Suriyeli eşi ve çocukları ile ticaret yapmak için Suriye’ye giden Moldova vatandaşı Natalia Barkal, PKK/YPG tarafından zorla Hol Mülteci Kampı'na götürüldü. Bunun üzerine Moldova hükümeti, Türkiye’den yardım talebinde bulundu.

23 GÜN HAPİSHANEDE KALMIŞLAR

MİT, Natalia Barkal ve çocuklarının durumuna dair bölgede çalışma başlattı. Yerel istihbarat ağını devreye sokan MİT, Barkal ve dört çocuğunun Münbiç’te 23 gün bir hapishanede tutulduktan sonra PKK/YPG tarafından Hol Kampı'na götürüldüğünü tespit etti.

TAM YERLERİ TESPİT EDİLDİ

MİT, teknik imkanlar ve özgün istihbari metotlarıyla Barkal ve dört çocuğunun tam yerini tespit etti. MİT, irtibat kurduğu Natalia’yı kamptan nasıl kaçması gerektiği konusunda bilgilendirdi. 6 Haziran'da düzenlenen operasyonla Natalia ve dört çocuğu kamptan kaçırılarak önce Barış Pınarı Harekatı bölgesine, sonra da Tel Abyad’da güvenli bir yere getirildi.

TÜRKİYE'YE MİNNETTARIM

En küçüğü bir, en büyüğü 10 yaşındaki dört çocuğuyla birlikte uzun zamandır YPG baskısı altında zor şartlarda yaşayan Natalia Barkal, "Aileme kavuşacağım için sabırsızlanıyorum. Türk devletine minnet duyuyorum. Türkiye çok büyük bir ülke" dedi. (İHA)