CHP'den 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Muharrem İnce, 2023'te yapılması planlanan seçimlerde tekrar aday olmak istediğini belirtmiş ve Memleket Hareketi adıyla bir hareket başlatmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İnce'nin "CHP içinde Atatürk'e dönüşü başlatacağını" belirtmişti.

İnce, Bahçeli'nin ifadelerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

Muharrem İnce şunları söyledi:

*Sayın Devlet Bahçeli “Muharrem İnce CHP içinde Atatürk’e dönüşü başlatacaktır” dedi.

*Ancak kendisi desteklediği hükümetin Atatürk’e dönüşünü başlatamadığı, Atatürk’e beddua eden Diyanet İşleri Başkanını görevden aldıramadığı için hakkımda yaptığı yorumlar hükümsüzdür.

[old_news_related_template title="Bahçeli'den 'Muharrem İnce' açıklaması" desc="MHP lideri Bahçeli, CHP'li Muharrem İnce'nin başlattığı hareket için açıklamada bulundu. Bahçeli '4 Eylül’de, Sivas Kongresi’nin ruhuyla atacağı adımla CHP içinde Atatürk'e dönüş hareketini başlatacaktır. Değerlendirmem budur. Yani kaynağından ve kökünden kopan CHP’yi özüne döndürmek maksadıyla çaba sarfedecektir. Anlaşılan odur ki, bin günde memleket parolasıyla Atatürk’ü ve kurucu değerleri hareketinin mihveri yapacağı anlaşılmaktadır' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/13/iecrop/bahcelidepophotoss_16_9_1597326339.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bahceliden-muharrem-ince-aciklamasi-5985905/"]