Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, katıldığı bir video konferans görüşmesi sırasında kameranın açık olduğunu unutup, öğrencilerin isimlerini okuduğu sırada “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” dedi. Yanında bulunan bir kişi tarafından uyarılan 58 yaşındaki dekan, yayında olduğunu öğrenince ise neye uğradığını şaşırdı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Olayın basına yansımasının ardından Acar, görevinden istifa etti. Konuyla ilgili Gazi Üniversitesi'nden de bir açıklama geldi.

Üniversitenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Acar'ın istifası ile ilgili şu ifadelere yer verildi:  "Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar'ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir."

[old_news_related_template title="Dekandan iğrenç sözler: Kızların resimlerini de görüyoruz, çaktırma" desc="Gazi Üniversitesi'nde skandal... Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferans görüşmesinde yayını açık unutup öğrencileri hakkında iğrenç sözler söyledi. 'Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma' diyen 58 yaşındaki dekan, yayında olduğunu öğrenince neye uğradığını şaşırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/13/iecrop/orhan-acar-dekan-gazi-_16_9_1589343602.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/dekandan-igrenc-sozler-kizlarin-resimlerini-de-goruyoruz-caktirma-5810815/"]

[old_news_related_template title="Gonca Vuslateri'nden Dekan Acar'a tepki: Yazıklar olsun!" desc="Oyuncu Gonca Vuslateri, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi eski Dekanı Orhan Acar'ın sözlerine tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/13/iecrop/goncavuslateri-depophotos_16_9_1589349719.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/gonca-vuslaterinden-dekan-acara-tepki-yaziklar-olsun/"]