İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında  daha önce ''Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüsten” tutuklu bulunan Osman Kavala aynı soruşturma kapsamında “Siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla da nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Osman Kavala'nın, Henri Barkey ile yoğun şüpheli ilişkilerinin tespit edildiği ifade edilen savcılık sevk yazısında bu gerekçeyle, Kavala'nın ''Siyasal veya askerî casusluk'' suçundan da tutuklanması talep edildi.

SUÇLAMALARA YANIT VERDİ

Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan Kavala suçlamaları kabul etmediğini şu ifadelerle dile getirdi:

* HTS kayıtlarında benim Henri Barkey ile herhangi bir telefon görüşmesi yapmamış olduğum ortaya çıktı.

* Bu durum Barkey’le yoğun temas içinde olduğum iddiasını çürütmektedir. Benim casusluk faaliyetini yapabilmem için gerekli olan herhangi bir bilgiye sahip olmam, erişmem mümkün değil.

* Casusluk suçlamasının yapılabilmesi için en azından kritik bilgiye sahip bir kamu görevlisi ile ilişkimin gösterilmesi gerekir. Böyle bir durum söz konusu değildir.

KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ

Hakimlik, sorgusunun ardından Osman Kavala'nın hakkında kuvvetli suç şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına hükmetti.

[old_news_related_template title="Osman Kavala'nın tutukluluğuna itiraz edildi" desc="Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada beraat ettikten birkaç gün sonra 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili bir soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Osman Kavala'nın tutukluluğuna itiraz edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/25/iecrop/osman-kavala-dha_16_9_1582640102.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-osman-kavalanin-tutukluluguna-itiraz-edildi-5645408/"]