FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Osman Kavala “siyasal veya askeri casusluk'' iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kavala suçlamalara verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

* Pazartesi akşamı itibariyle, son dakikada icat edilmiş olan casusluk suçlamasıyla üçüncü defa tutuklandım.

* Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır.

* Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir.

* Normal karşılanması halinde bu davranış, ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacaktır.



[old_news_related_template title="Tutuklu bulunan Osman Kavala şimdi de 'casusluk' iddiasıyla tutuklandı!" desc="FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Osman Kavala “siyasal veya askeri casusluk'' iddiasıyla tutuklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/09/iecrop/osman-kavala-dha-1_16_9_1583784475.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-osman-kavala-tutuklandi-5670054/"]