Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Pençe-Kaplan harekâtı bölgesinde, 19 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.


* Bölgede tespit edilen hedefler derhal SİHA’larımız ve ateş destek vasıtalarımız ile yoğun şekilde ateş altına alınmış, hedefler tahrip edilmiş ve bölücü terör örgütü mensubu 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.


* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.


ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

MSB, çatışmada Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya'nın şehit olduğunu duyurdu.

Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya’nın şehadet haberi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Büyüknacar mahallesinde yaşayan anne Fadıma ve baba Mehmet Kahya’ya askeri erkan tarafından iletildi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya’nın babaocağına Türk bayrakları asıldı.

Ailenin tek erkek evladı olan Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya’nın bekar ve 3 kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya. FOTO: SÖZCÜ


ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Kahramanmaraş Havaalanı'na askeri uçakla getirilen şehidin cenazesi askerlerin omuzlarında taşınarak ambulansa konuldu.

Şehidin annesi Fadıma, baba Mehmet Kahya ve 3 kız kardeşi ayakta durmakta güçlük çekerek ağıtlar yaktı. Anne Fadıma Kahya, cenaze geldiğinde, "Ben gezmeye gidecektim diyordun oğlum, bunu mu istiyordun yavrum" diyerek ağladı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ömer Kahya’nın cenazesi memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlanacak.

FOTO: İHA


BAKAN AKAR'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, başsağlığı mesajı paylaştı.

Akar'ın mesajında şu ifadeler yer aldı:

* Silah arkadaşımız, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde 19 Haziran 2020 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanmış, sevk edildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

* Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.