Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in vahşice öldürülmesinin detayları ortaya çıkıyor. Bar işletmecesi Cemal Metin Avcı tarafından dövüldükten sonra bayılan ve ardından boğularak öldürülen Pınar Gültekin’in cansız bedenini varile koyan, ardından üzerine beton döken Avcı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Kurulan özel ekip, Pınar Gültekin’in sosyal medya hesabını inceledi. Yapılan incelemede, Gültekin’in sosyal medya hesabından 16 Temmuz tarihinde cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’yı engellediği ortaya çıktı.

Cemal Metin Avcı (FOTO: DHA)


DÜĞÜM BÖYLE ÇÖZÜLDÜ

Ekipler, Pınar Gültekin’in yakın çevresinden aldığı bilgiler doğrultusunda, Cemal Metin Avcı ile uzun süredir birliktelikleri bulunduğu bilgisi üzerine bu kişi hakkında incelemeler yaptı. Katil zanlısı Avcı, üzerindeki şüphelerin artması sonrası gözaltına alındı.

 

Zanlının sorgusunda, sosyal medya hesabının Pınar Gültekin tarafından 16 Temmuz tarihinde neden engellendiği ve akaryakıt istasyonundan pet şişe içinde aldığı benzini ne yaptığı soruları üzerine cinayet düğümü çözüldü.

YÜREKLERİ DAĞLAYAN TWEET

Öte yandan Pınar Gültekin'in 2015 yılında vahşi bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan ile ilgili tweetler attığı ortaya çıktı. Gültekin'in Özgecan için "Bir türlü geçmiyor, sanki kız kardeşimin başına gelmişçesine canım acıyor, içim parçalanıyor. Nice Özgecanlar gitti, artık yeter" tweeti yazması, yürekleri dağladı.

(FOTO: DHA)


Yine Gültekin başka bir tweetinde, "Adi köpekler böyle şerefsizler asılmalı" dediği de belirlendi.

KOMŞU ANLATTI

Gültekin’in öldürüldüğü Menteşe'ye bağlı Karabağlar yaylasındaki evden dumanlar çıkması üzerine bağ evine komşu olan Ali Sel, olay günü Avcı’ya ne yaptığını sorduğunu anlattı.

Sel korkunç detayları anlattı:

* Bu evde oturuyorum 20 seneden beri. Komşum olur. Ailecek tanışırız. Ben onların yerlerine bakıveriyorum akşam sabah. Bir gün buradan bir ocak şeyi göründü. Evde herhalde yangın var sandık ondan gittik. Baktım ben evde Metin var bir şeyler yakıyor. ‘Ne yapıyorsun Metin evin önünde’ dedim.

* Abi ben bir şeyler yakıyorum dedi, önceden de yakarlardı yani. Bidonun içinde burada toplanan şeyleri. Çok titizlerdi hani. Naylon gibi şeyleri onları yakarlardı. Hadise bu yani. Benim gördüğüm bu. Mangal değildi. Bidonda mangal mı yakılır. Bidon orada zaten yanan bidon orada. Ben buradan görüyorum. Duman oldu orada. Başka türlü görme şansım yok. Sonra araya gittim. Bir şeyler birikmiş onları yakıyorum dedi.

* Sonra geri döndüm. Çok iyi bir insandı. Ben yerlerini bakıyordum. Metin’i dükkanda görüyordum. Buraya gelmiyordu. Ufak kardeşi var o gelir giderdi benim yanıma. Metin çünkü bar mı işletiyordu herhalde. Metin fazla gelmiyordu buraya. Ufak gelir giderdi bizim yanımıza. Hatta domates toplardım ona.

* Böyle bir olayın olacağı aklımızdan geçmezdi. İnanmadık biz. Sakin, çok sakindi bize göre. Ama insanları bilemiyorsun. Babasını tanırım, amcalarını tanırım, dedesini tanırım. Burada 25 senelik komşum.