Rahşan Ecevit'in 97 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

RAHŞAN ECEVİT'İN VASİYETİ


Rahşan Ecevit'in cenaze töreninin 18 Ocak Cumartesi ya da 19 Ocak Pazar günü yapılmasının planlandığı belirtilirken Ecevit'in cenazesine geniş katılım beklendiği ifade edildi.

Rahşan Ecevit, yıllar önce vasiyetini açıklamış ve Bülent Ecevit'in yanına defnedilmek istediğini söylemişti.

[caption id="attachment_5574374" align="alignnone" width="880"] Foto: İHA[/caption]

Rahşan Ecevit'in cenazesiyle ilgili açıklamalarda bulunan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, şu ifadeleri kullandı:

* Bülent Ecevit rahmetli olduğunda özel bir mezar yeri hazırlanmıştı. Ancak Sayın Başbakanımızın Devlet Mezarlığı'na defnedilmesi öngörülmüştü. Biz de sayın Cumhurbaşkanımıza Rahşan Ecevit'in bu son arzusunu ilettik.

* Aynı yerde yatabilmeleri için kendilerinden önemle destek bekliyoruz. Bu bir insani yaklaşımdır. Bu bir Bakanlar Kurulu kararı gerektiriyor. Eğer uygun görülürse ki uygun görülmesini arzu ediyoruz.

[old_news_related_template title="Rahşan Ecevit kimdir? İşte hayatına dair merak edilenler..." desc="Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanı olan Rahşan Ecevit 17 Ocak 2020'de hayatını kaybetti. Türkiye siyasetine damga vuran isimlerden olan Rahşan Ecevit, 1946'da Bülent Ecevit ile evlenmiştir. Rahşan Ecevit siyasi kimliğinin yanında ressam ve yazardır. İşte Rahşan Ecevit'in hayatına dair bilinmesi gerekenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/17/iecrop/rahsan-ecevit-depo_16_9_1579290079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/rahsan-ecevit-kimdir-rahsan-ecevit-kac-yasinda-hayatini-kaybetti-5574358/"]