Bakan Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası, Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde açıklamalarda bulundu.

"EYLÜL'DEN ÖNCE ZOR"

Türkiye’deki aşı çalışmalarına değinen Bakan Koca şu ifadeleri kullandı;

*Şu an 6 merkezde devam ediyor. 3 merkezimizde virüsün izolasyonu sağlandı. Bu noktadaki gelişmeler oldukça bilgilendirmiş olacağız.

*Dünyadaki gelişmeler, insanlara uygulanma noktasında yol aldığını söyleyenler İngiltere oldu. İngiltere Sağlık Bakanı ile bugün görüştüm, detaylı bir şekilde konuştuk.

*Bu dönemde koruyucu ekipmanla ilgili talepleri olmuştu, dün de izni vermiştik. Bu anlamda da Türkiye, İngiltere’ye ikinci kez yardım etme konusunda adım atmış oldu.

*Hem İngiltere’nin hem de bizim bilim insanlarımızın karşılıklı bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı olacak. Aşı ise, her şey iyi giderse Eylül’den önce kullanımının şu an söz konusu olmadığını ifade ettiler.

[old_news_related_template title="Son dakika... Almanya'dan flaş aşı açıklaması: İlk testler onaylandı" desc="Almanya'da corona virüsüne karşı çalışmalar yürüten Paul-Ehrlich Federal Aşı Enstitüsü, BioNTech firmasının geliştirdiği aşının ilk testlerden onay alarak geçtiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/22/iecrop/asi-shutter-2_16_9_1587550536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-almanyadan-flas-asi-aciklamasi-ilk-testler-onaylandi-5765923/"]

[old_news_related_template title="Corona virüsüne karşı aşı ne zaman bulunur? Hangi ülkeler aşı çalışması yapıyor?" desc="Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü salgınının giderek büyümesi aşı tartışmalarını gündeme getirirken Prof. Dr. Semra Şardaş, aşının bulunmasının 3 fazdan oluşan klinik çalışmalarla olacağına dikkat çekti. Prof. Dr. Şardaş, 'İlaç adayı molekülün öncelikle hayvan deneyleri ile güvenliliği/etkililiği, toksik dozu belirlenerek insana uygulanacak doz hesaplanır. Ancak, tek bir hayvan türünden elde edilen bilgilerin bile doğrudan insana uygulanamayacağına dair yaşanan çok acı deneyimlere sahibiz.' şeklinde konuştu. Prof. Şardaş, aşı çalışmalarının yapıldığı ülkeleri ve son durumu da paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/23/iecrop/corona-virusu-asi-shutter_16_9_1584953767.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/corona-virusune-karsi-asi-ne-zaman-bulunur-hangi-ulkeler-asi-calismasi-yapiyor-5696852/"]