Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya’daki Huber Köşkü’nden video konferans yöntemiyle düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından yaptığı açıklamada, corona virüsü sebebiyle İstanbul’a iki yeni salgın hastanesi yapılacağını söylemişti.

Erdoğan, bin yataklı olacak hastanelerin plan-proje çalışmasının şu anda hızla devam ettiğini belirterek, “Bunları süratle, şöyle 45 gün içerisinde bitireceğiz ve buraları da tamamıyla insanımızın, halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, 45 günde tamamlanması planlanan hastaneler için Atatürk Havalimanı'nda ve Sancaktepe’de ilk kepçe vuruldu.

[old_news_related_template title="İstanbul'da salgın hastaneleri çalışmalarında son durum" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Atatürk Havalimanı'na ve Sancaktepe'deki havaalanının olduğu kısma corona virüsü tedbirleri kapsamında hastane yapılacağını açıklamıştı. Sancaktepe’de ilk kepçe vurulurken Atatürk Havalimanı'nda da çalışmaların bugün başlaması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/07/iecrop/resimid_110067291_11006729_16_9_1586244482.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sancaktepedeki-salgin-hastanesinin-yapilacagi-alan-goruntulendi-5730483/"]

TÜRKİYE'NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE DE YAPILACAK

Türkiye'deki corona virüsü salgınına ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise hastanelerle ilgili şu detayları paylaştı:

* İstanbul'da iki tane bin yataklı, daha doğrusu her bir odaya bir yatak olmak üzere bin odalı hastane planlanıyor.

* Birisi Atatürk havalimanında, birisi Sancaktepe'de. Sancaktepe'deki bizim şehir hastanesi olarak planladığımız bölgemiz.

* Pandemi sonrası devre dışı kalacak şekilde düşünmedik bu hastaneleri. Tek katlı, içinde ameliyathaneleri de olan, bütün odaları gerektiğinde yoğun bakım ünitesi olan hastaneler olarak planladık.

* Yani kalıcı, daha sonraki süreçte benzer ya da farklı amaçlarla kullanılacak hastaneler olacak. Türkiye'nin değişik yerlerinde de planlamayı düşünüyoruz.

[old_news_related_template title="Sahra hastanesinin inşaatı, Atatürk Havalimanı’nın yanında başladı" desc="CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı corona virüs salgını ile mücadele kapsamında İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda kurulacak hastanenin inşaatının başladığını duyurdu. Ataman, hastane için çalışmaların havalimanı arazisinde değil bitişindeki 52 bin metrekarelik alanda başladığına dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/07/iecrop/sozcu-ataturk-havalimani1_16_9_1586283250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sahra-hastanesinin-insaati-ataturk-havalimaninin-yaninda-basladi-5732544/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca Türkiye'deki corona vakaları ve can kaybını açıkladı!" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son 24 saatte tespit edilen corona virüsü vakaları ve yaşanan can kayıplarıyla ilgili açıklamalarda bulunuyor... Koca, son 24 saatte 3 bin 892 vaka tespit edildiğini ve 76 can kaybı yaşandığını açıkladı. Türkiye'deki toplam vaka sayısı 34 bin 109'a can kaybı ise 725ê yükselmiş oldu. Tedavi edilen hasta sayısı ise bin 582 olarak açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-turkiyedeki-corona-salginiyla-ilgili-aciklamada-bulunuyor-5732246/"]