Çin'de başlayıp tüm dünyaya yayılan Türkiye'de ise ilk vakası 11 Mart'ta görülen COVID-19'un etkisi devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı son açıklamada Türkiye'deki can kaybı sayısının 9'a yükseldiğini bildirdi.

"TAMAMI YAŞLILARIMIZDAN"

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, "Son 24 saatte 3656 şüpheliye test yapıldı. 311’i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670’e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim" dedi.



CORONA VİRÜSÜ NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları Corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.



CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve SARS gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı Corona virüsleri olduğu biliniyor.



CORONA VİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Çinli bir virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.



CORONA VİRÜSÜ TEDAVİSİ

Corona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... İtalya, corona salgınındaki son verileri duyurdu: 627 kişi öldü" desc="İtalya'da son 24 saatte 627 kişinin corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu. Ülkede salgın boyunca ölen insan sayısı 4 bin 32 oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/20/iecrop/coronavirusu-reuters_16_9_1584024434_16_9_1584727264.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-italya-corona-salginindaki-son-verileri-duyurdu-627-kisi-oldu-5692065/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... İngiltere kapanan dükkanlardaki çalışanların maaşının yüzde 80'inin ödeyecek!" desc="İngiltere'de corona virüsüne karşı alınan tedbirleri Başbakan Boris Johnson canlı yayında açıkladı. Johnson, lokanta, kafe, sinema ve barların bu akşam kapatılacağını ve yarın açılmayacağını belirtirken çalışanların ücretlerinin yüzde 80'inin hükümet tarafından karşılanacağını ifade etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/20/iecrop/ingiltere-reuters-2_16_9_1584726855.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-ingilterede-bar-ve-lokantalar-kapatildi-5692073/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Özel ve vakıf hastaneleri pandemi hastanesi yapıldı" desc="Sağlık Bakanlığı yayınladığı corona virüsü genelgesi ile Türkiye'deki corona salgını için yeni tedbirler alındığını duyurdu. Bakanlık alınan yeni tedbirlerin sağlık personelinin üzerindeki yükün azaltılması amacını taşıdığını belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/20/iecrop/saglik-bakanligi-dha_16_9_1584739066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakanligindan-yeni-corona-virus-genelgesi-5692167/"]