Sağlık Bakanı Fahrettin Koca  dün İstanbul Büyükçekmece'de bir hastanenin acil servisinin kapatılmasına yol açan Çinli turist çift ile ilgili de konuştu.

Turist çiftin 26 kişinin hayatını kaybettiği Çin'in Wuhan kentinden geldiğini açıklayan Bakan Koca, çiftin bu sabah özel ambulans uçakla ülkelerine gönderildiğini açıkladı.

Bu sabah Maltepe'deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenilen Çinli çiftten alınan numunelerin incelenmeye devam ettiği de Koca'nın verdiği bilgiler arasında yer aldı.



PANİĞE GEREK YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biz her ihtimale karşı bu yolcuyu 36 saat gözlem altında tuttuk. Bizim şüpheli, vaka olarak değerlendirdiğimiz hastanın ülkesine dönme talebi üzerine bu sabah ülkesine gönderdik" ifadelerini kullandı.

Şahsın korunmasız, yakın temasta olduğu kişilerin de taramadan geçirildiğini anlatan Bakan Koca, "Türk vatandaşlarının paniğe kapılmasını gerektirecek bir durum olmadığını da" sözlerine ekledi.

FOTO: Daily Star/ İngiliz Daily Star gazetesi, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da yayınlanan bazı görselleri haberine taşıdı. Fotoğraflarda yerde baygın halde yatan insanlar ve çevresinde kaygıyla bekleyen maskeli Çinliler görülüyor. Wuhan'dan geldiği öne sürülen fotoğrafların, virüsle enfekte olup yere yığıldığı ifade edilen insanlara müdahale eden özel kıyafetli sağlık ekiplerini yansıttığı öne sürüldü.