Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Çin'de görülen 'Koronavirüs' nedeniyle dün bakanlıkta toplanan Bilim Kurulu tarafından, Çin'den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar alındığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklama şöyle:

* Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır.

* Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır.

NE OLMUŞTU?

Çin yönetimi Wuhan yakınlarındaki 4 kenti karantinaya almıştı.

Singapur, Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsle ilgili ilk vakanın kendi topraklarında görüldüğünü duyurmuştu.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, Çin'de bulunan Türk vatandaşlarının bazı önlemler alması konusunda uyarısında bulunulmuştu.

Vietnam Sağlık Bakanlığı da hastalık belirtisi gösteren iki Çinlinin tespit edildiğini açıklamıştı. Yapılan resmi açıklamada bu kişilerde corona virüsünün tespit edildiği doğrulanmıştı.

Çin’de ortaya çıkan corona virüsü salgınında ölenlerin sayısı 17’ye, toplam vaka sayısı da 571’e çıkmıştı. DHA

[old_news_related_template title="Son dakika... Panik büyüyor, Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği'nden ilk açıklama geldi" desc="Bütün dünyayı korkutan corona virüsü ile ilgili panik yaratan bir açıklama geldi. Singapur, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan virüsle ilgili ilk vakanın kendi topraklarında görüldüğünü duyurdu. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çin'de bulunan Türk vatandaşlarının bazı önlemler alması konusunda uyarısında bulunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/hastane-reuters-1_16_9_1579785851.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-panik-buyuyor-bir-ulkede-daha-goruldu-5584562/"]

[old_news_related_template title="8 soruda Corona Virüsü" desc="İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk anlattı. Çin’den yayılan ve ‘gizemli virüs’ olarak nitelendirilen corona virüsü tüm dünyayı korkuttu Peki bu hastalık Türkiye için tehdit yaratır mı? Korunmak için neler yapmalıyız? İşte yanıtları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/23/iecrop/virus-sozcu_16_9_1579746966.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/8-soruda-corona-virusu-5583083/"]