Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşanan patlama olayının ardından yapılan incelemeler sonrasında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı kararı alındı.

Fabrikanın sorumlu müdürü ve iki usta başı Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gözaltına alındı.

2 KİŞİNİN DAHA KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Patlamada ölen 2 kişinin daha kimliği belirlendi. Adli Tıp Kurumu’nda yakınlarından alınan DNA örneklerinin karşılaştırılması sonucunda ölen 2 işçinin Muhammet Çanakçı ve Halis Yılmaz olduğu tespit edildi.

Halis Yılmaz’ın babası Muammer Yılmaz, olayın ardından fabrikaya gelmiş, oğlu Halis Yılmaz’ın durumunu öğrenmeye çalışmıştı.

75 HANEDEN 50'SİNDE HASAR OLUŞTU

Patlama yaşanan fabrikaya en yakın konumda bulunan Akarca Mahallesi'nde Sakarya Valiliği tarafından hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Ekipler, mahalledeki evleri kontrol ederek hasarlı evlerin fotoğrafını çekti, tutanak altına aldı.

Akarca Mahalle Muhtarı Hamdi Turna, mahallelerindeki 75 haneden 50'sinde hasar oluştuğunu söyledi. 7.0 büyüklüğünde deprem gibi şiddetli sarsıntı yaşadıklarını ifade eden Turna, şunları söyledi:

* 75 hanenin 50´sinde hasar var. Camları kırık. Çerçeveler ve çatılarda hasar var. 7 büyüklüğünde deprem gibi hissettik. Yaralımız yok Allah'a şükür.

* Köyde evleri gezerek çalışma yapıyoruz. Hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Benim evimde de hasar var. Camlar ve çatılarda hasar oluştu. İlk defa böyle bir şey yaşadık.

TARLALARDAN PATLAMAMIŞ HAVAİ FİŞEKLER ÇIKIYOR

Evinin bahçesinde patlamamış havai fişek bulan Selim Yıldızhan, mahalledeki birçok tarlada patlamamış patlayıcılar bulunduğunu anlatarak şu ifadeleri kullandı:

* Mahallenin her yerinden böyle patlayıcılar çıkıyor. Bu fabrikanın en yakın yerleşim yerine 5 kilometre uzaklıkta olması lazım resmi olarak ama ikamet ettiğimiz yere 1 kilometre mesafesi. Aramızda sadece fındık tarlası var.

* Havai fişek buldum. Tarlalarda bulduk. Evin çevresi bunlarla dolu. Bütün fındık tarlalarında var. Birçok yerde patlamamış patlayıcı var.

Ercan Yıldızhan da, "Şiddetli bir patlama oldu. Sarsıntı gibi. Dumanla birlikte büyük bir alev topu çıktı. Yaralılar mahallemize geldi ormandan. Bugün de tarlalarımızı kontrol ettik. Patlayıcılar mahallemizin yakınında mevcut" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarı Çalıca mevkiinde bulunan havai fişek fabrikasında, Cuma günü saat 11:10 sıralarında büyük bir gürültüyle patlama meydana gelmişti.

Çıkan patlama sonucu fabrikada çalışan 114 kişiden yaralanmış, 4 kişi ise hayatını kaybetmişti. Kayıp üç kişiyi içinse arama çalışmaları ise sürüyor.

[old_news_related_template title="Sakarya’daki patlama sonrasında bölgede deprem yarığı gibi yarık oluştu" desc="Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası bölgede deprem yarığı gibi bir yarık oluştu. Patlama, 40-50 kilometre karelik alanda deprem etkisi yarattı. Bölgeye yakın yaşayan vatandaşlar patlama sesini ilk duyduklarında deprem olduğunu sandıklarını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/04/iecrop/patlam-foto-sozcu_16_9_1593867894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sakaryadaki-patlama-sonrasinda-bolgede-deprem-yarigi-gibi-yarik-olustu-5911188/"]