Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, fabrika arazisi ve çevrede devam eden arama-kurtarma çalışmaları kapsamında 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını ve kayıp 1 kişi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

2 kişinin yakınlarına bilgi verildiğini belirten Vali Kaldırım, şu ifadeleri kullandı;

*Arama çalışmalarında 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi, Allah’tan rahmet diliyorum. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

*Yeni tespit edilen 2 cansız bedenle ilgili yakınlarına da bilgi verildi. Hem onlara hem de Sakarya’mıza başsağlığı diliyorum. Sabah hastanelerde 8 yaralı olduğunu ifade etmiştim, şu an itibariyle hastanelerde yatan hasta sayımız 5’e düştü.

*1’i il dışında Kartal’da yanık tedavisi görüyor. 1’inin durumunun ağır olduğunu biliyoruz. Ben tekrar yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Tüm ekiplerimiz burada, sahada çalışmaya devam ediyor.

[old_news_related_template title="Sakarya'daki patlamayla ilgili yeni gelişmeler!" desc="Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında patlamanın yaşandığı fabrikanın sorumlu müdürü ve 2 ustabaşı gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor. Akarca Mahalle Muhtarı Hamdi Turna, mahallelerindeki 75 haneden 50’sinde hasar oluştuğunu söyledi. Evinin bahçesinde patlamamış havai fişek bulan Selim Yıldızhan da mahalledeki birçok tarlada patlamamış patlayıcılar bulunduğunu ifade etti. Öte yandan patlamada yaşamını yitiren 2 kişinin daha kimliği belirlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/04/iecrop/sakarya-iha-1_16_9_1593872539.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-sakaryadaki-patlamayla-ilgili-3-kisi-gozaltina-alindi-5911333/"]