İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, duruşma savcısı İtalya'da yaşayan tanık Feyyaz Öztürk'ün ifadesinin alınması için bu ülke makamlarından adli yardım istenildiğini hatırlatarak, bu tanığa ulaşılamadığı için ifadesinin beklenilmesinden vazgeçilmesini istedi.

Mütalaasını açıklayan savcı, sanık Topuz'un "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

"CASUSLUKTAN" BERAAT İSTEDİ


Savcı görüşünde, sanık Topuz hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs", "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme", "Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme", "Gizliliğin ihlali" suçlarından ise beraat kararı verilmesini talep etti.

Duruşmayı ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell ve ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier ile konsolosluk yetkilileri de izledi. Foto: Sözcü

TANIĞI BULANA KADAR CORONAVİRÜSÜN ÇARESİ BULUNACAK!


Topuz'un avukatları da mütalaaya karşı son savunma için süre istedi. Avukat, İtalya'da coronavirüs nedeniyle hayatın durma noktasına geldiğini belirterek, "Tanık Feyyaz Öztürk'ün İtalya'da ifadesinin alınmasını bekleseydik, tanıktan önce coronavirüsün çaresi bulunurdu" dedi.

TOPUZ: GÖREVİM NEDENİYLE GÖRÜŞTÜM


Sanık Metin Topuz da, FETÖ üyeliği ortaya çıkan emniyet görevlileriyle konsolosluktaki tercümanlık görevi nedeniyle görüştüğünü öne sürdü. Mahkeme heyeti, Topuz'un tutukluluk haline devam kararı vererek duruşmayı 11 Haziran'a erteledi.