Çaldıran ilçesinin İran sınırında araştırma ve inceleme yapan Jandarma ve AFAD ekipleri, bir kilometrelik alanda yurda kaçak girmeye çalışan Afganistan, Pakistan ve Suriye uyruklu 7 kaçak göçmenin cesedini buldu. Donarak öldükleri tahmin edilen kaçak göçmenlerin cesetleri, kesin ölüm nedenlerinin tespiti için Van Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

[caption id="attachment_5679480" align="alignnone" width="600"] FOTO: DHA[/caption]

Geçen Şubat ayında Çaldıran ilçesinin İran sınırını kaçak yolla geçen 13 kaçak göçmenin tipiye yakalandıkları ve donarak hayatlarını kaybettiği ihbarı yapılmıştı. Ancak bölgeye, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyşe ulaşım sağlanamadığı için araştırma yapılamamıştı. Bulunan kaçak göçmen cesetlerinin ihbarda bildirilen gruptan oldukları tahmin ediliyor. (DHA)

 

[old_news_related_template title="Mülteci faciasını son anda sahil güvenlik önledi!" desc="Muğla Bodrum’dan Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adasına geçmeye çalışan göçmenlerin lastik botunu Yunan sahil güvenlik ekipleri patlattı. Türkiye’ye ait Kara ada kayalıklarına çıkmayı başaran göçmenleri Türk sahil güvenlik ekipleri kurtardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/13/iecrop/sozcu-facia-4_16_9_1584117317.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/multeci-faciasini-son-anda-sahil-guvenlik-onledi-5678636/"]