PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında  İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (TEM) bağlı polis ekipleri, il genelinde sabaha karşı 27 farklı adrese operasyon düzenledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında sözde kadro düzeyinde faaliyet gösteren 25 şüphelinin yakalanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı C.Y.'nin de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin UYAP sorgulamalarında bir kişinin  "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan aranması olduğu belirlendi.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 1 adet 7.65 çapında ruhsatsız tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör, 102 adet fişek ile çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal ve örgütsel bez parçaları ele geçirildi. Gözaltına alınarak emniyete götürülen şüphelilerin buradaki işlemleri sürüyor.

ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI'NINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Başkan Yardımcısı Cihan Yavuz'un İstanbul'da gerçekleştirilen 'terör oeprasyonu'nda gözaltına alınması hakkında açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Keskin, "Bilinmelidir ki; masumiyet karinesi esastır ve sürecin yakinen takipçisiyim. Eşit hizmet-temiz siyaset ve toplumcu belediyecilik anlayışımız e çizgimizden sapmadan ben ve tüm beleiye çalışanlarım Şişli'li komşularımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Muammer Keskin'in açıklaması şöyle:

Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan sayın Cihan Yavuz; belediyemizle ilgili üzerinde bulunan görev ve sorumlulukları eşit hizmet anlayışıyle sürdüren başkan yardımcımızdır. Toplumcu belediyecilik çizgisinden önemli işlere imza atan Şişli Belediyesi yönetimi ve çalışanları bu yönde sürdürmeye devam etmektedir. Bilinmelidir ki; masumiyet karinesi esastır ve sürecin yakinen takipçisiyim. Eşit hizmet-temiz siyaset ve toplumcu belediyecilik anlayışımız e çizgimizden sapmadan ben ve tüm beleiye çalışanlarım Şişli'li komşularımıza hizmet götürmeye devam edeceğiz.  (DHA)