Sivas Valiliği tarafından Twitter'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Koronavirüsün vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve köylerimizin izolasyona geçmelerini sağlamak üzere;

* Akıncılar Şenbağlar

* Koyulhisar Boyalı, Dilekli

* Suşehri Boyalıca, Gökçekaş köylerimizde karantina kararı alınarak, giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır.



YOZGAT'TA DA BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Yozgat Valiliği, Derbent köyünün ikinci bir değerlendirmeye kadar karantinaya alındığını açıkladı.

Valilik açıklamasında "İlimiz merkeze bağlı Derbent Köyü'nde, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. maddeleri kapsamında, 29.03.2020 tarihinden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildi" denildi.



MALATYA'DA 2 MAHALLE KARANTİNADA

Malatya Valiliği’nden yapılan açıklamada, Darende İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Ilıca Mahallesi ve Arapgir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da Eğnir Mahallesi'nde corona virüsü salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı altına alındığı belirtildi.

Açıklamada, kontrol altına alınan mahallelerde kaç pozitif vakanın çıktığı belirtilmezken, jandarma ekipleri tarafından yerleşim alanlarının giriş ve çıkışlarının kapatıldığı öğrenildi.



ÇANAKKALE'DE BİR KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyü karantina altına alındı.

Konuya ilişkin Çan Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Çan ilçemizde korona virüsü ile mücadele kapsamında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu 29.03.2020 saat 18.00 da Çan Kaymakamlığı Toplantı Salonunda toplanarak salgınla mücadelede alınacak tedbirler kapsamında bulaşın önlenmesi sağlamak ve halk sağlığını korunmak amacıyla bugün saat 22.00'den itibaren Maltepe köyümüz 14 gün süre ile karantinaya alınmıştır. Kamuoyuna duyurulur" ifadesine yer verildi.

Maltepe köyünün giriş ve çıkışını tutan jandarma ekipleri, vatandaşların geçişlerine izin vermiyor.

 

GİRESUN'DA DA BİR KÖYE KARANTİNA

Giresun Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Çamoluk ilçesi Karadikmen köyünde, korona virüs (Kovid-19) salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verildi" denildi.



TÜRKİYE'DEKİ CORONA TABLOSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca corona virüsünde son verileri açıkladı.

Koca'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki vaka sayısı 9 bin 217'ye yükselirken can kaybı da 131 oldu.