İçişleri Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda, corona virüsü tedbirleri kapsamında 31 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi. Sokağa çıkma yasağının kalkmasının ardından bazı il ve ilçelerde vatandaşların sokağa çıktığı görüldü.

Yasağın ardından batandaşlar dışarı çıkarak açık olan büfelerden alışveriş yapmaya başladı. Taksi şoförleri de plaka uygulamasına kaldığı yerden devam ederek çalışmaya başladı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 31 ilde 63 milyon 640 bin vatandaşın tamamına yakınının yasağa uyduğunın belirtildiği İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan karara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir.

ADLİ VE İDARİ İŞLEM UYARISI

Ayrıca 31 ilimizdeki söz konusu yasak sona erdikten sonra kapalı olması gereken, market, süpermarket, büfe vb. iş yerlerinin açık olduğu tespit edildiği takdirde, bu iş yerlerine ve bu iş yerlerinden alışveriş yapanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ve idari işlem uygulanacaktır. Yasak bulunmayan yerlerde ise sosyal mesafe kuralına uymayanlara aynı şekilde adli ve idari işlem gerçekleştirilecektir. Bakanlığımızca bu konuda 31 ilin valilikleri ve kolluk birimlerine gerekli talimat verilmiştir.

[old_news_related_template title="Sokağa çıkma yasağı sona erdi! İşte iki günde yaşananlar..." desc="Corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan Cuma akşamı saat 22.00 sularında 31 ilde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın başlamasına 2 saat kala açıklanan bu karar sonrası 31 ilde kargaşa yaşandı. Virüsün yayılmasını en aza indirmek için düşünülen karar, aniden açıklanınca halkı ekmek ve gıda telaşı sardı. Sosyal mesafeyi hiçe sayarak sokağa akın eden vatandaşlar fırın ve marketler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman yaşanan gerginlikler kavgaya dönüştü, yaralananlar oldu. Yaşanan bu gelişmelerin siyasi etkisi de oldu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu. İşte 2 gün boyunca yaşananlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/12/iecrop/sokaga-cikma-yasagi-dha_16_9_1586726132.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokaga-cikma-yasagi-sona-erdi-iste-iki-gunde-yasananlar-5743598/"]

'20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ' YASAĞI DEVAM EDECEK

Covid-19 ile salgını ile mücadelemiz kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda uygulamaya konulan diğer tedbirler ile birlikte 31 ilimizdeki şehir giriş/çıkışı, ülke genelinde 65 yaş üstü veya kronik rahatsızlığı bulunan ya da 20 yaş altındaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasakları (istisnalar hariç) aynı şekilde devam etmektedir.

"HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Vatandaşlarımızdan yaşadığımız pandemi süreci sona erene ve hayatın normal akışına dönünceye kadar zorunlu olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını, sosyal mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Covid-19 salgınını en kısa sürede atlatmak için vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız devam etmektedir. Hep birlikte başaracağız. (İHA)

[old_news_related_template title="Erdoğan, Süleyman Soylu'nun istifasını kabul etmedi!" desc="Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 'Sayın Bakanımız istifa talebini sayın Cumhurbaşkanımıza sunmuş, Cumhurbaşkanımız bu talebi uygun bulmadığını kendisine ifade etmiştir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-iletisim-baskanligi-suleyman-soylu-ile-ilgili-aciklama-yapacak-5743606/"]

[old_news_related_template title="Sokağa çıkma yasağını ihlal eden çocuk, arabanın altında kaldı!" desc="Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 20 yaş altı sokağa çıkma yasağını ihlal eden 7 yaşındaki çocuk, hafif ticari aracın çarpması sonucunda ağır yaralandı. Kaza anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/12/iecrop/iha-cocuk1_16_9_1586715118.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sokaga-cikma-yasagini-ihlal-eden-cocuk-arabanin-altinda-kaldi-5743493/"]